2. LİGDE geride kalan 10 haftalık bölümde başarılı bir tablo ortaya çıkaran Zonguldak Kömürspor’da teknik direktör Serkan Afacan, Pazar günü Samsunspor’la oynanacak 11’inci hafta maçı öncesi değerlendirmede bulundu.

Lacivert-Kırmızılı hoca, geçen hafta 2-0 yenik durumdan 2-2 berabere biten Sarıyer maçı ile hafta sonu Samsunspor’la oynanacak karşılaşmayla ilgili sorulan sorulara cevap verdi. Afacan’a, Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk eşlik etti.

Sarıyer karşısında 2-0 yenik durumdayken 2-2’yi bulmanın sonrasında galibiyeti kaçıran taraf olmanın önemli bir iş olduğunu belirten Serkan Afacan, yedikleri golleri konsantrasyon eksikliğine bağlarken, her zaman ki gibi kendilerine özgü futbol oyununu sahaya yansıtıp muhteşem bir geri dönüş örneği sergilediklerini belirtti.

Sarıyer maçını kısaca bu sözlerle özetleyen Kömürsporlu hoca, bu maçın geride kaldığını, odak noktalarının Pazar günü oynayacakları Samsunspor maçı olduğunu dile getirdi.

Play-Off yolunda birlikte yarıştıkları rakip Samsunspor’un yüksek bütçelerle kurulmuş bir takım olduğunu, dolayısıyla Pazar günü puan ya da puanlar almaları gereken bir karşılaşma oynayacaklarını aktaran Lacivert-Kırmızılı teknik adam, rakipten hiçbir şekilde çekinmediklerini, Zonguldark Kömürspor’un kendi benliğini ve oyun felsefesini sahaya yansıttığı takdirde puan alamayacağı hiçbir takım olmadığının altını çizdi.

Samsunspor’u iyi analiz ettiklerini, şuan hoca arayışı içinde olan takımın Türkiye Kupası’nda Gümüşhanespor’la oynadığı maçta as kadrodan 6 futbolcuyu oynatmadığını, bunun da Zonguldak Kömürspor’u çok önemsediklerinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Afacan, iç sahada oynayacak olmalarının avantaj olacağını, bu avantajı lehe çevirerek istedikleri puan ya da puanlara ulaşacaklarını vurguladı.

Serkan hoca, hedefe ilişkin sorulan sorunun ardından, Play-Off yoluna girdiklerini, maç maç düşünüp alabildikleri kadar puan alıp sezonu Play-Off hattının içinde bitirmek istediklerini dile getirdi.

Kömürspor teknik direktörü, değerlendirme sonunda Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehit ve gazileri bir kez daha minnetle andığını ifade etti.

2-0’DAN MAÇI ÇEVİRMEK BÜYÜK BAŞARI

“Sarıyer zor deplasmandı. Konsantrasyon eksikliğinden dolayı kalemizde 2 gol gördük. Kendimize ait oyun planımızın dışına çıkmadan oyunumuzu oynamaya devam ettik. 2-0’dan 2-2’yi bulduk. Skor lehimize 3-2 ya da 4-2’de olabilirdi. Deplasmanda 2 farklı yenilgiden 2-2’yi bulmak da önemli bir başarıdır.”

DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALMASINI BİLİYORUZ

“Sarıyer’de 2-0’dan beraberliği sağladık. Trabzon’da 4 gol ürettik, Sancaktepe’de 2 farklı kazandık. Sarıyer takımı bile maçı 2-2’ye getirdiğimize inanamadı. Rakip yedek kulübesi çökmüş durumdaydı. Muhteşem geri dönüşümüz oldu. Oynadığımız oyundan keyif aldık. Biz böyle bir takımız. Düştüğümüz yerden bir avuç kumla, bir avuç toprakla kalkabilecek güce sahip takımız. Futbolcular hem benim için, hem de şehir için şans. Tüm olumsuzluklara rağmen yüksek konsantrasyonla lige devam ediyorlar. Dava adamı olduklarını düşünüyorum. Hedeflerinin peşinde koşuyorlar, koşuyoruz.”

YEDİĞİMİZ GOLLERİN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

“10 maçta yediğimiz 7 gol var. Ligin şuan en az gol yiyen 3 takımından biriyiz. Bunu sürdürülebilir hale getirmemiz gerekiyor. Gol yememe alışkanlığı kazanmalıyız. Sarıyer’de hızlı oyunun akabinde gol yedik. Hatalar üzerinde çalışıyoruz. Bunun da üstesinden geleceğiz. 7 gol şuan çok olabilir ama sezon sonunda bunu minimize etmiş bir takım göreceksiniz.”

SÜRECİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRDİK

“Sezona sıkıntılı başladık. Son bir haftada kurulan takımız. İlk hafta Manisa maçına giderken ilk defa bir arada oynayan oyuncu gurubu vardı. Takım olma adına zamana ihtiyacımız vardı. 10 haftalık süreyi çok iyi değerlendirdik. Geldiğimiz noktada futbol oyunumuzu beğeni ve sempatiyle karşılayan bir kamuoyu var. İlerleyen haftalarda daha zevkli ve daha çok keyif veren bir takım olacağız. Oyunumuzu skora çok iyi yansıtıyoruz. İlk haftalara nazaran son haftalarda gollü puanlar kazanıyoruz. Bu üretkenliğin artması, tamamen oyunumuzun futbolcular tarafından benimsenmesi ve saha içinde eksiksiz uygulanmasıdır.”

SAMSUNSPOR’U ÇOK İYİ ANALİZ ETTİK

“Samsunspor bu ligin en önemli ve büyük bütçesine sahip. İyi bir kadrosu var. 4 gol yemişler, 19 gol atmışlar. 22 puanla 2’nci sıradalar. Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Futbol kalitesi ve oyun anlamında Samsunspor’u yenebilecek gücümüz var. Samsun iyi bir futbol şehri, keza Zonguldak’ta. Onlarda tıpkı biz gibi oyun oynamaya çalışıyorlar. Rakibi hafife almıyoruz. Fakat bu çekindiğimiz anlamına gelmez. Oynadığımız oyun ve aldığımız puanlarla beğeni ve sempati kazandık. Zor bir maç olacak fakat kazanmak istiyoruz. Taraftarımız ve sahamız avantajımız. Taraftarımız bu maç öncesi bütünleşti. Bizler inanmış durumdayız. Taraftarımız da bize inansın. Pazar günü tribünleri tıklım tıklım görmek istiyorum. Alacağımız puan ya da puanlarla onları mutlu edeceğiz.”

KENDİMİZE AİT OYUN TARZIMIZ VAR

“Zonguldak Kömürspor bu ligde kendini ispat etti. Play-Off’ta bende varım dedi. Takip edilen, önlem alınan bir takım olduk. Samsunspor’un Türkiye Kupası’nda Gümüşhanespor’la oynadığı maçı izledim, ligde mücadele ettiği 11’den 6 futbolcu yoktu. Bu da bizi önemsediğinin bir göstergesidir. Bu noktaya çalışarak geldik. Yaptığımız işlerin doğru ve önemli olduğunu herkes söylüyor. Johan Cruyff’ın bir sözü var. Tarzınızdan ötürü takdir topluyorsanız, yaptığınız iş çok önemlidir. Kendimize ait tarzımız var. İnsanlar bizi beğeniyor, takip ediyorlar. Bu da yaptığınız işin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

PLAY-OFF YARIŞI İÇİNDEYİZ

“10 haftalık periyotta aldığımız puanlarla play-off yarışı içinde olduğumuzu gösterdik. Sonuna kadar da bu yarışın içinde olmayı istiyoruz. Mücadelemiz bunun için. Sezon başında “Küme düşer” denilen takımın bugün gelinen noktada Play-Off’tan bahsediyor olması önemli bir başarıdır diye düşünüyorum.”

MODERN FUTBOL OYNUYORUZ

“Bu ligde Manisa, Samsun, Afyon, Sancaktepe, Sarıyer gibi hedefe kurulan takımlar var. Bu takımlarla yarışıyoruz. Yarışırken kendimize ait oyun tarzımızı sahaya yansıtıyoruz. Modern futbol oynamaya çalışıyoruz. Futbolcuların sahada kendilerine ait rolleri var. Herkes rolünü her geçen hafta daha iyi oynuyor. Savunma, ikinci ve üçüncü bölge varyasyonları, taç atışlarını bile çalışıyoruz. Fark yarattık diyebilirim. Aldığımız neticeler ve oynadığımız futbol insanların bize güvenmesini sağladı. Bu işimize daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini gösterdi. Artık hedef takımıyız. Burası futbol ve emek şehri. İnsanları değerli kılmak için mücadele ediyoruz. Şuana kadar iyi işler yaptık. Doğru yolda ilerliyoruz. İnsanlar bize inandığı sürece, arkamızdan geldiği sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok.”

FUTBOLCULARI HEDEFE İNANDIRDIK

“Futbolculara hedefe inandırdık. Bizim aşağılarla işimiz yok. Hedef noktamız yukarılar. Maç başına 2 puan alırsanız bu ligde direkt şampiyonsunuz. Ligi 4’er maçlık periyoda böldüm. 3’üncü 4 maçlık periyottayız. 1 galibiyet, 1 beraberlik aldık. 7 puan ya da üzerinde alırsak play-off yarışının içinde kalırız. Şuan 18 puandayız. Alabildiğimiz kadar puan alıp devreye ilk 5’in içinde girmek istiyoruz. Takım halinde bu hedefin peşindeyiz. Futbolculara hedefimizin bir üst lig ya da play-off olduğunu anlatıyoruz. Onlar da biz de inanmış durumdayız. Burada herkes geleceğinin peşinde koşuyor. Dolayısıyla hedefin play-off olması futbolcular üzerinde bir baskı oluşturmayacak aksine herkes hedefe varmak için ekstra oynayacak. Herkes sorumluluk sahibi, oynanan oyundan kendileri de keyif alıyor.”

BİLET FİYATLARINI BİR KEREYE MAHSUS ARTIRDIK

TOPLANTIDA, Serkan Afacan'a eşlik eden Basın sözcüsü Şükrü Öztürk ise, geçen hafta 2-2 berabere kaldıkları Sarıyer Kulübü’ne maç öncesi ve sonrasında gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ederken, takımı İstanbul'da kendisine ait otelde ağırlayan Muhammet Cüntay’ı örnek desteğinden dolayı kutladı.

Öztürk, Samsunspor maçı öncesi artırılan bilet fiyatlarıyla ilgili olarak da, “Hem bizim, hem de rakip takım için önemli bir maç olacak. Taraftarımız bu maça yoğun ilgi gösterecektir. Malumunuz kulübün ekonomik durumu ortada. Futbolculara geçmişten kalan prim borçlarını ödemek için bilet fiyatlarını bir kereye mahsus artırdı. Açık 20, kapalı 40, ve protokolü 50 TL olarak belirledik. Bu sadece Samsunspor maçına mahsus olacak. Misafir seyircinin de maça gelmesi bekleniyor. Futbol seyircisiz bir şey ifade etmiyor. Seyirci gelsin, sıkıntı yok. Bayram havasında bir maç olsun. Tüm Zonguldak’ı Pazar günü maça bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

   

Editör: Haber Merkezi