TÜRKİYE Futbol Federasyonu tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel olarak uygulamaya konulan ve tüm Türkiye’yi kucaklayıcı rol üstlenen Bölgesel Amatör Ligde 2019-2020 sezonu şampiyonları belli oldu.

11 grupta 157 takımdan oluşan ve koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta tatil edilen Bölgesel Amatör Lig, 30 Haziran’da mevcut son haliyle tescil edilmişti.

Tescil kararının ardından 3. Lig yükselme ve bir alt lige düşmelerin nasıl olacağı merak konusuydu. Türkiye Futbol Federasyonu, söz konusu ligle ilgili hazırladığı statü formatını açıkladı. Yeni formata göre, gruplarında lider olan tüm takımların şampiyon ilan edilerek 3. Lige alınması kararlaştırıldı.

Bu kararın ardından 1. grupta Mardin Büyükşehir Başakspor (Mardin), 2. grupta Kahta 02 Spor (Adıyaman), 3. grupta Arhavispor (Artvin), 4. grupta Çarşambaspor (Samsun), 5. grupta İçel İdmanyurduspor (Mersin), 6. grupta Kırıkkale Büyük Anadoluspor (Kırıkkale) 7. grupta Kestelspor (Antalya), 8. grupta Bergama Belediyespor (İzmir), 9. grupta Yıldırımspor (Bursa), 10. grupta Yalovaspor (Yalova), 11. grupta Arnavutköy Belediyespor (İstanbul) 3. Lige yükseldi.

Gruplarda küme düşmenin nasıl olacağıyla ilgili henüz açıklama yok. Tıpkı 2 ve 3. Ligde olduğu gibi matematiksel olarak düşmesi kesinleşen takımların bir alt lige düşmesi söz konusu.

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu, illerde yarıda kalan en üst seviyedeki yerel amatör ligler (Süper Amatör Lig ve Birinci Amatör Küme) için uygulanacak statü formatıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Yerel futbol ligleriyle ilgili statü formatını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) açıklayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi