İnegöl, Sancaktepe ve Çorum FK... Son 3 maçta yediği 2’şer golle dikkat çeken Zonguldak Kömürspor, 19 Şubat Çarşamba günü (yarın) Hacettepespor’la oynayacağı hafta arası maçı öncesi işi sıkı tutuyor. Her an her dakika gol bulma özelliğine sahip takım, kalesini gole kapalı tuttuğu her geçen dakika galibiyete çok yakın olacak.

ZONGULDAK Kömürspor, 2. Lig Beyaz grupta 21 ila 23’üncü haftalar arasında oynadığı maçlarda üst üstte 2’şer gol yiyerek kale ve savunma hattında büyük sıkıntılar yaşadı. Kömürspor, en son 20’nci haftada sahasında Kırklarelispor’la oynadığı maçı gol yemeden tamamlamıştı.

Hafta arası maçı öncesi 32 puanla 10’uncu sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, 24’üncü hafta mücadelesini Hacettepespor’a karşı verecek. Başkent Ankara’daki mücadele, lacivert-kırmızılı takımın bu sezon ki 12’nci deplasman maçı olacak.

Zorlu deplasman müsabakasından 3 puan hedefleyen Zonguldak Kömürspor’un play-off yarışındaki iddiasını sürdürebilmesi için bu maçtan muhakkak galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Gol yemezse mutlak kazanır

KÖMÜRSPOR, Hacettepe karşısına her zaman ki gibi ideal kadrosuyla çıkacak. 12 gollü Gürkan Öztürk ile 10 gollü Serhat Baştan takımın yine gol ayakları olacak. Hücum gücü yüksek futbol oyunuyla maçın her anında gol bulma özelliğine sahip Zonguldak Kömürspor, en büyük sıkıntıyı savunmada yaşıyor. Dolayısıyla Hacettepespor maçında gol yemeden geçilecek her dakika, Zonguldak Kömürspor’un galibiyet şansını artıracak.

23 maçın 16’sında 30 gol yediler

BEYAZ grup ekibi, geride kalan 23 haftada kalesinden 30 gol çıkardı. Amedspor (1-0), (0-0), İnegölspor (1-0), Şanlıurfaspor (2-0), Başkent Akademi (3-0), Kırklarelispor (1-0) maçlarını gol yemeden tamamlayan Kömürspor, diğer 16 maçta kalesinde golü gördü. Sadece Tarsus İdmanyurdu’ndan 7 gol yiyen lacivert-kırmızılı takım, 9 maçta 2’şer, 5 maçta 1’er gol yedi.

Maç maçına yediği 2’ye yakın golle yüksek bir seviyede ilerleyen Lacivert-Kırmızılı takım, özellikle son 3 lig maçında yediği 2’şer golle dikkat çekiyor. 21, 22 ve 23’üncü haftalarda oynanan İnegölspor, Sancaktepe ve Çorum FK’yla maçlarında ağlarından peş peşe 2’şer gol çıkaran Kömürspor, bu maçlarda İnegöl’ü 3-2 yenerken, Sancaktepe’ye 2-0 mağlup oldu, Çorum FK ile 2-2 berabere kaldı.

Puan kaybetme lüksü kalmadı

Sancaktepe ve Çorum maçlarında kalesindeki hatalı ve şansız goller nedeniyle bırakılan 5 önemli puanla play-off yarışında 5 puan geriye düşen temsilcimizin bu hafta itibariyle puan kaybetme lüksü kalmadı.

Puantaj hesaplarını galibiyet serisini üzerine yapan teknik direktör Serkan Afacan, Hacettepespor karşılaşmasıyla yeniden çıkış yapmak istiyor. Dolayısıyla Afacan, kağıt üzerinde favori olarak gösterildiği maç öncesi taktik planlarını galibiyet üzerine kurarken, takımı 3 puana taşıyacak ince hesaplar yapıyor. Lacivert-Kırmızılı hocanın bu hesabı tuttuğu takdirde üsttekilerin puan kaybetme ihtimali halinde rakipler arasındaki puan aralığının kapanması sağlanacak.

Hacettepe’ye son 4 maçta gol yok

ZONGULDAK Kömürspor, 2. Ligde Hacettepespor’la 6’ncı kez karşılaşacak. Başkent ekibine karşı ilginç bir istatistik tutturan Kömürspor, rakiple oynadığı tüm maçlardan berabere ayrıldı.

Başkent ekibiyle 2016-17 sezonundan bu yana devam eden rekabette ilk maçı 2-2 berabere bitiren temsilcimiz, 5 Şubat 2017, 5 Kasım 2017, 25 Mart 2018 ve 9 Ekim 2019 tarihlerinde oynanan son 4 maçı ise golsüz berabere tamamladı.

Kömürspor, yarın galip gelirse rakibi karşısında hem gol, hem galibiyet, hem de 5 maçlık sessizliğini bozmuş olacak.

Dış sahada 12’nci maç

Öte yandan Zonguldak Kömürspor, Hacettepespor maçıyla 12’nci deplasman maçına çıkacak. Sezon başından bu yana Manisa, Kırklareli, İstanbul Sancaktepe, Trabzon, İstanbul Sarıyer, Konya, İstanbul Pendik, Mersin Tarsus, Diyarbakır, Bursa ve Çorum deplasmanlarına çıkan bu kez Ankara’ya konuk olacak. Başkent’te ilk kez boy gösteren Kömürspor, 12’nci dış saha sınavını verecek.

Kömürspor, geride kalan 11 deplasman maçında 3 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Dış sahada Sancaktepe’yi 2-0, Hekimoğlu Trabzon’u 4-1 ve İnegölspor’u 3-2 yenme başarısı gösteren Beyaz grup ekibi deplasmanda toplam 14 puan getirdi.

Zonguldak ekibi, dış sahada en son 21’inci haftada İnegölspor’u 3-2 mağlup ederken, son maçta 16 Şubat Pazar günü Çorum FK ile 2-2 berabere kaldı. Takımın dış sahada attığı gol sayısı 17, yediği ise 19.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi