Zonguldak Kömürspor’un gol ayağı Mehmet Gürkan Öztürk, ayrılık öncesi ŞAFAK Spor’a konuştu. Lacivert-Kırmızılılar’ın golcü ismi, transfere dair sorulan soruya, “Şartlar neyi gösterir bilemiyorum fakat önceliğim kulübüm olacak” dedi.

ZONGULDAK Kömürspor’un sezon başında Bandırmaspor’dan transfer ettiği 31 yaşındaki golcü oyuncu Mehmet Gürkan Öztürk, 2. Lig Beyaz grupta en golcü 4’üncü futbolcu oldu.

Lacivert-Kırmızılı takımla gollü bir sezon geçirerek kariyer zirvesi yapan 9 numara, ligin tescil edilmesiyle birlikte Kömürspor’daki 1 yıllık görev süresini tamamladı.

"Önceliğim tabiki de kulübüm olacak"

Zonguldak’tan ayrılan golcü futbolcu, son röportajını ŞAFAK Spor’a verdi. Golcü, “Bir daha ki sezon seni yine Zonguldak Kömürspor’da görecek miyiz?” sorusuna, “Kulübün gidişatı ne olacak bilmiyorum. Bu sezon artık bitti. Planlamalarım önümüzdeki sezon için olacak. Transfer için konuşmak henüz erken. Ama önce kendi kulübümle görüşeceğim. Sonrasında duruma göre bir yol izleyeceğim. Hakkımızda hayırlısı olsun” şeklinde cevap verdi.

"Play-Off'u çok ufak nedenlerden ötürü kaybettik"

Kömürspor’un golcüsü, yaptığı sezon değerlendirmesinde ise, “Sezon başında küme düşecek denilen bir takımdık. Bırakın küme düşmeyi çok ufak nedenlerden dolayı play-offu kaçırdık. Yoksa bu takımın play-off oynayacağına hepimiz inanıyorduk. Ligin devresinde tüm futbolcular bu konuda hem fikirdik. Bizim adımıza başarılı bir sezon geçti. Takım arkadaşlarımın ayağına sağlık” şeklinde ifadelerde bulundu.

"2. Lig golcüleri arasında yer almak benim için gurur"

Performansına ilişkin “Özellikle ikinci yarıda büyük çıkış yaptığını gördük” sözlerimiz üzerine Mehmet Gürkan, “Lig tatil edildiğinde 28’inci hafta geride kalmıştı. Tüm maçlarda görev aldım. İstikrarlı performansım bir yana attığım 14 gol var. Amacım 20 goldü. İkinci devrenin ilk maçı sonrası kendimi 20 gole şartlamıştım. Maalesef araya koronavirüs salgını girdi. Kalan 6 haftayı tamamlayamadık. Lig tescil edildi. Belki lig oynanmış olsaydı, kalan haftalarda 20 gol hedefime ulaşabilirdim. Bunu başarmış olsaydım çok iyi olurdu. Zonguldak Kömürspor’da bu sene gerçekten çok iyi bir sezon geçirdim. Kariyer yapıyordum. Kısmet böyleymiş. Yine de 2. Lig Beyaz grup golcüleri arasında ilk 4’teyim. Bu da benim için bir gururdur. İnşallah bu sezon yarım kalan 20 gol hedefine önümüzdeki sezon ulaşırım” dedi.

İkinci yarıda son 6 hafta oynanmış olsaydı 20’ye ulaşabilirdi

HER İKİ YARIDA 7’ŞER

GOLE İMZA ATTI

Lacivert-Kırmızılı golcü, 28 maçın tamamında ilk 11’de sahaya çıktı, bu maçların 20’sinde 90’ar dakika sahada kaldı. Toplamda 2 bin 356 dakikalık performans ortaya koyan 9 numara, bu maçların 13’ünde gol atma başarısı gösterdi.

Golcü forvet, ilk yarıda Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Hekimoğlu Trabzon (1), Şanlıurfaspor (1), Pendikspor (1), Tarsus İdmanyurdu (1) ve Afyonspor (1), ikinci yarıda ise Manisa FK (2), Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Çorum FK (1), Şanlıurfaspor (1) ve Samsunspor (1) maçlarında gol atma başarısı gösterdi.

Toplamda 14 golü bulunan golcü, 2. Lig Beyaz grupta gol krallığı sıralamasında ilk 4’te yer alıyor. Manisa FK’dan Serdar Deliktaş’ın 20 golle ilk sırada yer aldığı gol krallığında, Samsunspor’dan Bahattin Köse 19 golle ikinci, Hekimoğlu Trabzon’dan Taha Balcı 15 golle üçüncü sırada yer alıyor. Bu 3 golcünün peşine Kömürsporlu Mehmet Gürkan Öztürk geliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi