İlk yarıda Sarıyer ile Afyon, ikinci yarıda Manisa, İnegöl ve Çorum FK. Zonguldak Kömürspor, bu 5 maçta yenik duruma düşmesine rağmen müthiş geri dönüşlere imza atarak önemli puanlar kazandı.

BEYAZ grupta 23’üncü haftada Çorum FK’yla karşılaşan Zonguldak Kömürspor, 3 dakika arayla yediği gollerle 2-0 geriye düştüğü maçta ikinci yarıda attığı gollerle dengeyi sağladı üstelik uzatma süresinde direkten dönen top nedeniyle galibiyeti kaçırdı.

Zorlu deplasmanda ikinci yarıdaki futboluyla geri dönüş örneği sergileyen Zonguldak Kömürspor, bu sezon böyle geri dönüşlere birçok kez imza attı. Temsilcimiz, 2’si ilk yarıda, 3’ü ikinci yarıda olmak üzere tam 5 maçta önemli geri dönüşler sergileyerek güzel oyun ve futbolunun karşılığını aldı.

Kendine özgü futbolunu skor ne olursa olsun sahaya yansıtmaya çalışan Zonguldak Kömürspor, hücum futbol ağırlıklı taktik uygulamaları ve önemli gol ayaklarıyla bir şekilde aradığı golü bularak sonuca varmasını biliyor.

Kömürspor, en son Çorum’da sergilediği geri dönüş başarısını 10’uncu haftada Sarıyer, 17’nci haftada Afyonspor, 18’inci haftada Manisa FK ve 21’inci haftada İnegölspor maçlarında da göstermişti.

TAM 5 MAÇTA SKORU ÇEVİRDİLER

26 Ekim 2019 tarihinde İstanbul deplasmanında oynanan Sarıyer maçında 36 ve 54’üncü dakikalarda 2-0 mağlup duruma düşen Zonguldak Kömürspor, 67’de Görkem, 72’de Serhat’ın golleriyle maçı 2-2’ye getirerek hanesine 1 puan yazdırdı.

15 Aralık 2019 tarihinde ilk yarının son haftasında Afyonspor maçında da benzer tablo yaşandı. Kömürspor takımı iki kez yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 2-2 bitirmesini bildi. 9’uncu dakikada rakibin golüne 75’te Serhat’la karşılık veren Kömürspor, 81’de 2-1 yenik duruma düşse de 85’inci dakikada Gürkan’ın penaltı golüyle 90 dakikayı 2-2 bitirdi.  

11 Ocak 2020 tarihinde ikinci yarının ilk maçında güçlü rakibi Manisa FK’yı konuk eden Kömürspor, henüz 4’üncü dakikada yenik duruma düştüğü maçta 7 ve 21’inci dakikada Gürkan’ın golleriyle öne geçmesini bildi. Fakat 61’inci dakikada yenilen gol üzerine karşılaşma 2-2 sonuçlandı.

Lacivert-Kırmızılı takım, 2 Şubat’ta İnegölspor’la deplasmanda oynanan 21’inci hafta maçında galibiyetle sonuçlanan geri dönüşlerin en güzeline imza attı. 2’nci dakikada yediği golle maça 1-0 yenik başlayan Zonguldak Kömürspor, 17’de Serhat, 52’de Gürkan’ın golleriyle 2-1 öne geçti. 65’te kalesinde golü gören temsilcimiz, maç 2-2 bitecek denirken Görkem’in uzatma dakikasında attığı golle skoru 3-2’ye getirerek 3 puanın sahibi oldu.

Geri dönüşleriyle dikkatleri üzerine çeken Zonguldak ekibi, en son Çorum FK ile deplasmanda oynanan 23’üncü hafta maçında skoru çevirmesini bildi. 30 ve 33’üncü dakikalarda yediği gollerle devreye 2-0 mağlup durumda giren Kömürspor, ikinci yarıda yaptığı geri dönüşle deplasmandan puanla döndü. 49’da Gürkan, 86’da Serhat’ın golleriyle skorda dengeyi kuran Kömürspor’un uzatma dakikasında bir topu direkten dönünce galibiyet kıl payı kaçtı.

2’si ilk yarı, 3’ü ikinci yarı 5 maçta geri dönüş başarısı gösteren Zonguldak Kömürspor, bu sayede 1 galibiyet, 4 beraberlikle 7 puanın sahibi oldu.

GOLLERDE AYNI İSİMLERİN İMZASI VAR

Beyaz grupta adı “geri dönüşlerin takımı”na çıkan Zonguldak Kömürspor’da skoru getiren gollerde aynı isimlerin imzası var. Gürkan, Serhat ve Görkem 3’lüsü, geri dönüş maçlarında attıkları gollerle skoru getiren futbolcular oldu. Gürkan 5, Serhat 4, Görkem 2 golle söz konusu maçlarda skora katkı sağladı.

23’üncü hafta itibariyle bu futbolculardan Gürkan genel toplamda 12, Serhat ise 10 golle takımın en skorer iki ismi olarak ön plana çıktı.

KAZANMAYA ODAKLI

Geri dönüş başarısında futbolcular kadar teknik direktör Serkan Afacan’ın da rolü büyük. Kazanmaya odaklı, oyunu önde kabul eden cesur bir futbol anlayışına sahip hoca, uzatma dakikaları dahil oyunun her anında gole yönelik taktik uygulamalarıyla puan ya da puanlar getirecek skoru yakalamasını biliyor.

Geri dönüş maçları ve skorlar:

10.HAFTA: Sarıyer-Zonguldak Kömürspor: 2-2

17.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Afyonspor: 2-2

18.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Manisa FK:2-2

21.HAFTA: İnegölspor-Zonguldak Kömürspor: 2-3

23.HAFTA: Çorum FK-Zonguldak Kömürspor: 2-2

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi