Gençlik Spor İl Müdürlüğü, koronavirüse karşı olağanüstü bir mücadele örneği sergileyen sağlık çalışanlarına destek amaçlı, gençlik merkezinde korumalı maske üretimine başladı. Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in de katıldığı üretim aşaması tüm hızıyla sürüyor. Hedef; ilk etapta 2 bin maske.

TÜM dünyada salgın haline gelen, ülkemizde 214 vatandaşımızın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına ilişkin mücadele dört bir koldan sürüyor. Devletin tüm birimlerinin adeta seferber olduğu mücadele kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü de devreye girdi. Müdürlük, 14 günlük karantina sürecinin geçirildiği KYK yurtlarından sonra koronavirüs salgınına bu kez maske üretimiyle katkı sağlıyor.

İlk etapta 2 bin maske

Gençlik Spor İl Müdürlüğü, gerekli altyapı malzemesinin temini ve atölyenin kurulmasıyla birlikte korumalı maske üretimine başladı. Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ile Gençlik Merkezi Müdürü Hamza Gök’ün de yer aldığı üretim aşamasına gençlik merkezi liderleri ile gönüllü gençler de katıldı. Sağlık çalışanları için büyük önem taşıyan korumalı maskelerden ilk etapta 2 bin adet yapılacak. Hedef rakama ulaşılır ulaşılmaz maskeler Sağlık İl Müdürlüğü’ne teslim edilecek. İhtiyaç halinde üretim aşaması devam edip bu sayı yukarıya çıkarılacak.

“Sağlık her şeyin başıdır”

Maske üretimine Çarşamba mesaisinde de büyük bir hızla devam eden Gençlik Spor ve Gençlik Merkezi çalışanları şuana kadar yarı sayıya ulaştı. Hedeflenen rakamlara kısa sürede ulaşılacak.

Üretim aşamasında gençlerle birlikte maske yapımına yardımcı olan Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, insan sağlığının her şeyin başı olduğunu belirterek, “Koronavirüs salgınından korunmaya yönelik tedbirlerimiz üst düzeyde. Bu bir Milli mücadele örneğidir. Kim ne yapabiliyorsa onu gerçekleştirmek üzere elinden geleni yapıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak biz de bu sürece maske üretimiyle desteğimizi  veriyoruz. Korumalı maskelerimizi üretmeye başladık. 2 bin adet yapıp Sağlık Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Bu vesileyle Gençlik Merkezi'ndeki lider ve gönüllü arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu mücadelede hep birlikte el ele verip salgının biran evvel etkisini kaybetmesini bekleyeceğiz. Tek temennimiz salgından biran evvel kurtulup güzel günlere ve yarınlara ulaşmak” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

             

Editör: Haber Merkezi