Zirvede müthiş yarışa sahne olan Süper Amatör Ligde 7’nci hafta sonunda 4’te 4’lük seri tutturan Gelikspor liderliğini sürdürdü. Serkan Bankoğlu’yla çıkışa geçen Kilimli Belediyespor 2’de 2’lik galibiyet serisiyle nefesini Gelik’in ensesinde hissettirir oldu.

GEÇMİŞ sezonlara göre çekişmeli bir zirve yarışının yaşandığı Süper Amatör Ligde 7’nci hafta tamamlandı. Çaydeğirmeni, Ereğli Beyçayırı, Gelik ve Çatalağzı’nda oynanan maçlarda Çaydeğirmeni Belediyespor, İstasyon Gemicilerspor, Muslu Belediyespor, Gelikspor ve Kilimli Belediyespor galibiyet sevinci yaşadı. Zirve yarışı veren Alaplı Belediyespor ile Perşembe Belediyespor arasındaki maç, başladığı gibi bitince haftanın berabere sona eren tek maçı oldu.

Maçlarda fileler 18 kez havalandı. En farklı galibiyeti sahasında İhsaniyespor’u 5-0 yenen Çaydeğirmeni Belediyespor aldı. Çaydeğirmeni ekibini 4-0’la Kilimli Belediyespor izledi. Muslu 3, İstasyon Gemiciler ve Yenimahalle 2’şer, Gelik ile Akın 1’er gol üretirken, İhsaniyespor, Çaycumaspor, Alaplı Belediyespor, Perşembe Belediyespor ve Çates Işıkspor gol sessizliği yaşadı.

Gelikspor, sahasında Çaycumaspor’u tek golle geçti, üst üstte 4’üncü maçını kazandı. Puanını 16’ya çıkaran mavi-beyazlı ekip, lider girdiği haftayı lider kapattı.

Kilimli Belediyespor Serkan Bankoğlu’yla kazanmayı alışkanlık haline getirdi. Geçen hafta Alaplı Belediyespor’u 4-3 yenen Sarı-Siyahlı takım, bu hafta da 4 gollü galibiyet elde etti. 2’de 2’lik seri, Kilimli Belediyespor’u ikinciliğe taşıdı. 14 puana ulaşan takım, lider Gelikspor’u sıkıştırmaya başladı.

Alaplı Belediyespor, zirve yarışında bir kayıp daha yaşadı. Sarı-Mavili takım, Kilimli yenilgisinin peşine Perşembe Belediyespor’la 0-0 berabere kalınca son 2 maçta 5 puan bıraktı. Alaplı ekibi, haftayı 13 puanla 3’üncü sırada kapattı. Zorlu deplasmandan 1 puanla ayrılan Perşembe ise 11 puanla 5’incilikteki yerini korudu.

Yenimahallespor 2 maç aradan sonra puan kaybı yaşadı. Ereğli ekibi, sahasında 3-2'lik Muslu Belediyespor mağlubiyetiyle ikincilikten oldu, iki basamak gerileyerek 4’üncü sıraya düştü.

Çaydeğirmeni Belediyespor Ahmet Terzi’yle tırmanışını sürdürüyor. Sahasında İhsaniyespor’u 5-0 farklı yenen Çaydeğirmeni ekibi, bu sezon ki 3’üncü galibiyetini aldı, 10’a çıkardığı puanıyla 6’ncı sıraya kadar yükseldi.

Zorlu Yenimahallespor deplasmanında 3 puanı 3 golle alan Muslu Belediyespor 4 maç sonra galip geldi. Muslu ekibi 8 puanla 9’uncu sırada yer buldu.

Haftaya son sırada giren İstasyon Gemicilerspor, düşme hattında rakipleri arasında yer alan Akınspor’u 2-1 yenerek son sıra psikolojisinden kurtulup 10’unculuğa yükseldi.

Çaycumaspor, Çates Işıkspor, Kozlu İhsaniyespor ve Ereğli Akınspor bu bölümde haftayı puansız kapatan takımlardan oldu.

TOPLU SONUÇLAR

Akınspor-İstasyon Gemicilerspor:1-2

Çaydeğirmeni Belediyespor-İhsaniyespor:5-0

Gelikspor-Çaycumaspor:1-0

Çates Işıkspor-Kilimli Belediyespor:0-4

Yenimahallespor-Muslu Belediyespor:2-3

Alaplı Belediyespor-Perşembe Belediyespor:0-0

HAFTANN MAÇLARI

İstasyon Gemicilerspor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Muslu Belediyespor-Ereğli Akınspor

Kilimli Belediyespor-Yenimahallespor

Perşembe Belediyespor-Çates Işıkspor

İhsaniyespor-Gelikspor

Çaycumaspor-Alaplı Belediyespor

PUAN DURUMU

1-Gelikspor: 16

2-Kilimli Belediyespor:14

3-Alaplı Belediyespor:13

4-Ereğli Yenimahallespor: 12

5-Perşembe Belediyespor:11

6-Çaydeğirmeni Belediyespor:10

7-Çaycumaspor:10

8-Çates Işıkspor:9

9-Muslu Belediyespor:8

10-İstasyon Gemicilerspor:6

11-Kozlu İhsaniyespor:6

12-Ereğli Akınspor:4

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi