Beraberlikler serisi tutturan Zonguldak Kömürspor galibiyeti unuttu. Lacivert-Kırmızılı takım en son 15’inci haftada Bakspor karşısında galip geldi, sonrasında üst üstte 4 maç hiç kazanamadı.

ZONGULDAK Kömürspor, ligde 4 maçtır galip gelemiyor. 15’inci haftada sahasında aldığı Bakspor galibiyetinin ardından bir daha 3 puanı bir arada göremeyen Beyaz grup ekibi, galibiyet sessizliğiyle geçilen bu süreçte 1 yenilgi, 3 beraberlik aldı.

Sezon başından bu yana oynadığı 19 maçın sadece 6’sından galip ayrılan Zonguldak Kömürspor, son galibiyetini 1 Aralık 2019 tarihinde saha ve seyircisi önünde oynadığı Bakspor karşısında elde etti. 3-0’lık net galibiyetle taraftarının yüzünü güldüren Kömürspor takımı, bu maçın ardından 16, 17, 18 ve 19’uncu haftaları 3 puan suskunluğuyla geçti.

16'NCI HAFTADAN BU YANA

BİR YENİLGİ, 3 BERABERLİK

LACİVERT-Kırmızılı takım 16’ncı haftada deplasmanda Tarsus İdmanyurdu’na 7-1 mağlup olarak 6’ncı yenilgisini gördü. Bu maçla başlayan suskunluk 17’nci haftada Afyonspor, 18’inci haftada Manisa FK, 19’uncu haftada Amedspor maçlarıyla devam etti. Afyon ve Manisa’yla 2-2 berabere kalan temsilcimiz, son lig maçında Amedspor’la golsüz eşitliği bozamadı. Takımın son 3 haftadır üst üstte aldığı beraberlikler dikkat çekici. Bu yönde seriye bağlayan Zonguldak ekibi, toplamda 7 beraberlikle en çok berabere kalan ikinci takım oldu. Temsilcimiz, daha önce Kırklarelispor (1-1), Hacettepe (0-0) Sarıyer (2-2) ve 1922 Konyaspor'la (1-1) berabere kalmıştı. Bu dalda 8 beraberlikle Kırklarelispor takımı ilk sırada yer alıyor.

Galibiyet sessizliğiyle geçilen son 4 haftalık süreçte puan hanesine sadece 3 puan yazdırabilen Kömürspor’un bıraktığı puan sayısı ise 9. 25 puana sahip takım, 19’uncu hafta itibariyle 10’uncu sırada yer alıyor.

BERABERLİĞİ DEĞİL GALİBİYETİ

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRELİM

ZONGULDAK Kömürspor’un üst üstte berabere kaldığı son 3 haftalık periyotta mağlup olmamasına rağmen çizdiği grafik çok iyi değil. Bir maçta alacağı 3 puanı 3 beraberlik neticesinde ancak toplayabilen takımın artık kazanmayı alışkanlık haline getirmesi gerekiyor. Birer birer topladığı puanlarla puantaj tablosunda sadece olduğu yerde sayan takımın yukarılara ilerleyebilmesi için üst üstte galibiyet serisi yakalaması şart. Saha içi futbol başarısını skora yansıtamamaktan şikayetçi olan teknik direktör Serkan Afacan, bu hafta Kırklarelispor’la oynanacak maçta şansızlığını yenip iyi futbolla birlikte galibiyeti getirecek puanı elde etmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi