ZONGULDAK Kömürsporlu futbolculardan ilginç protesto... İkinci yarının açılış maçında lider Manisa’yı konuk eden Lacivert-Kırmızılı takım, güçlü rakibiyle 2-2 berabere kalarak önemli bir başarıya imza attı. Takım, sahasındaki 1 puana sevineceği yerde ses getirecek protestoda bulundu.

Sezon başından bu yara para kriziyle boğuşan ve uzun zamandır para alamayan futbolcular, hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte şehrin takıma karşı olan duyarsızlığına tepki gösterdi. Maçı ve skoru bir kenara bırakan futbolcuların tamamı orta yuvarlakta toplandı. Herkes beraberlik sevincinin yaşanılacağını zannederken, tüm futbolcular üzerlerinden çıkardıkları formaları yere bırakarak sessizce soyunma odasının yolunu tuttu.

Paralarını alamadıkları için böyle bir yönteme başvuran futbolcuların protestosu taraftardan destek gördü. Hep bir ağızdan “Sahipsiz Zonguldak” diye bağıran taraftar, ardından “Sinan takımı buraya getir” tezahüratıyla futbolcuları tribüne çağırdı.

Bu çağrı üzerine önce kaptanlar Sinan, Hakan ve Gürkan, daha sonra da diğer futbolcular tribüne gelerek karşılıklı para konusu konuşuldu. Söz verilen paraları alamadıklarını bir kez daha dile getiren futbolcular, şehrin duyarsızlığından şikayetçi oldu.

Futbolcuların bu protestosunu haklı bulan taraftar, yaşanılan sürecin Zonguldak’ın ayıbı olduğunu, şehrin önde gelen isimlerinin para krizine biran evvel çözüm bulması gerektiğine dikkat çekti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi