ZONGULDAK’TA, spor, sanat ve kültür alanlarındaki başarılı çalışmalarıyla adını duyuran 44 yaşındaki Nihat Ayaz, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Federasyonu (TUMEF) ailesine katıldı. 81 ilde oluşum içindeki federasyon, Ayaz’ı, Zonguldak İl Başkan yardımcılığı görevine atadı.

17 yıldır Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde çalışan ayrıca 2010 yılından bu yana profesyonel ve amatör futbol müsabakalarında saha komiseri olarak görev yapan Nihat Ayaz, sporun yanı sıra kültür ve sanat alanlarında da dikkat çeken işlere imza attı.

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde yetişkinler tiyatro grubuyla uzun süre sahnelerin tozunu yutan Ayaz, daha sonra sinema sektörü üzerinde çalışmalarda bulundu. Güven adlı sinema filminde kasap, Kara Sevda dizisinde ise polis rolünü oynayan Ayaz, ardından hep hayalini kurduğu kısa film çekimlerine başladı.

Okul, Emek, Zirve ve Uyuma adlı kısa filmler çekerek yönetmen ve oyunculuk üzerine yeteneklerini sergileyen Zonguldaklı spor adamı, özellikle uyuşturucuyla mücadeleyi anlatan Uyuma filmiyle izleyicilere sosyal sorumluluk bilinci aşılamıştı.

FİLM SONRASI BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİ

Uyuşturucuyla mücadeleyi anlatan 5 dakikalık kısa filmle dikkat çekmeyi başaran Nihat Ayaz, 2019 yılında kurulan ve 81 ilde oluşum içindeki Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Federasyonu’ndan (TUMEF) il başkan yardımcılığı teklifi aldı. Sosyal sorumluluk düşüncesini ön planda tutarak teklifi kabul eden Ayaz, bunun üzerine Genel Başkan Cemal Olgun ve Teşkilat Başkanı Ersun Yıldız tarafından TUMEF Zonguldak İl Başkan yardımcılığı görevine atandı.

Ayaz, yeni görev sorumluluğunu sosyal medya aracılığıyla duyururken, “Toplumsal Uyuşturucu İle Mücadele Eğitim Federasyonu Zonguldak İl Başkan yardımcılığına atanmış bulunmaktayım. Uyuşturucu ile mücadelede toplumu bilinçlendirerek mücadele etmeyi ilke edinen Toplumsal Uyuşturucu İle Mücadele Eğitim Federasyonu (TUMEF) ailesine katıldım. Genel Başkanımız Cemal Olgun’a, Teşkilat Başkanımız Ersun Yıldız’a ve Zonguldak İl Başkanı Özcan Doruk’a beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ederim” şeklinde ifadelerde bulundu.

Nihat Ayaz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve futbol saha komiserliğinin yanı sıra HAK-İŞ Sendikası Zonguldak Kültür ve Sanat Komite Başkanlığı görevini yürütüyor.

Ayaz, geçen sene Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan Uluslararası Hak-İş Kısa Film Yarışması’nda işçi hakkı ve emeği anlatan Zirve adlı kısa filmle katılmış ve en iyi yönetmen ödülünü almıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi