Yeşil sahalarda 10 yıldır saha komiserleri yapan Nihat Ayaz, “Zirve” adını verdiği kısa filmiyle Uluslararası Hak-İş Kısa Film Yarışmasına katıldı. 27 Kasım’da Ankara’da yapılacak ödül törenine davet edilen futbol adamı, işçi hakkı ve emeği anlattığı filmden derece bekliyor.

ZONGULDAK’TA, 2009 yılından bu yana futbol saha komiserliği yapan 43 yaşındaki Nihat Ayaz, kendi imkanlarıyla çektiği kısa filmiyle Zonguldak’ı uluslar arası yarışmada temsil edecek.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ndeki asli görevinin yanı sıra amatör ve profesyonel futbol ligi maçlarında saha komiserleri yapan Nihat Ayaz, tiyatro ve sinemaya aşırı bağlı. 2012 yılında Belediye Kültür Merkezi (BKM) Oyun Grubu’na dahil olarak “Artiz Mekbeti”, “Ay Işığında Şamata”, “Vatan Kurtaran Şaban”, “Bana Bir Şeyhler Oluyor”, “Şahları da Vururlar” adlı oyunlarda sahne alan Ayaz, ardından kendisini sinemada göstermeye başladı.

Zonguldak’ta çekilen “Güven” filminde kısa da olsa rol alan futbol saha komiseri, ardından kendi imkanlarıyla amatör olarak kısa film çekmeye başladı. Son iki yılda senaryo ve yönetmenliğini kendisi yaptığı eğitimin önemi, kul hakkı ve uyuşturucuyla mücadeleyi konu alan “Okul”, “Emek” ve “Uyuma” adlı kısa filmler çekerek gösterime sunan ve büyük beğeni toplayan Ayaz, 4’üncü kısa filmiyle bir kez daha ön plana çıktı.

ULUSLARARASI YARIŞMAYA KATILDI

Senaryo ve yönetmenliğini yine kendisi yaptığı “Zirve” adlı kısa filmle adını duyuran Nihat Ayaz, hakkını arayan belediye işçisi ve emeği konu alan filmle Zonguldak’ı uluslararası yarışmada temsil edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Hak-İş tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek Uluslararası Hak-İş Kısa Film Yarışmasına katılan Zonguldaklı futbol adamı, 27 Kasım’da Ankara gerçekleştirilecek ödül törenine davet edildi. Ödül alan yarışmacıların törende açıklanacağı yarışmadan derece bekleyen Ayaz, ilk kez uluslararası yarışma heyecanı yaşayacak.

Yarışmada ödül olarak en iyi filme 10 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 2 bin 500 TL ayrıca Necati Çelik özel ödülü olarak da yine 2 bin 500 TL verilecek.

“Dereceye girsem de girmesem de hayalimi gerçekleştirdim”

YARIŞMA heyecanı içindeki Nihat Ayaz, 27 Kasım’da katılacağı ödül töreni öncesi ŞAFAK Spor’a konuştu.

Yıllardır sporun içinde olduğunu, bunun yanı sıra kültür, sanat alanında amatör de olsa tiyatro ve sinemayla uğraştığını dile getiren Ayaz, “Spor, kültür ve sanat benim hayatımın bir parçası. Tiyatro ve sinemaya aşırı tutkum var. Tiyatrodan sonra kendi imkanlarımla kısa film çekmeye başladım. Zirve adlı son kısa filmimle uluslararası yarışmaya katılacağım. Derece alsam da almasam da hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim. İnsan arzu ettiği şeyler için azimle çalışmalı. Daha önce Okul, Emek ve Uyuma adında üç kısa film çektim. Son filmim Zirve, belediyeden haksız yere atılan bir işçiyi ve emeği konu alıyor. Senaryo ve yönetmenliği tamamen kendime ait. Amatör ama profesyonel bir düşünceyle çekilen bir film. Uluslararası yarışmada Zonguldak’ı temsil edeceğim. Bu da benim için ayrı bir mutluluk olacak.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi