Profesyonel ve amatör futbolda 10 yıldır saha komiserliği yapan aynı zamanda sinema ve tiyatroyla uğraşan Nihat Ayaz, senaryo ve yönetmenliği kendisine ait olan “Zirve” adlı kısa filmiyle katıldığı Uluslararası Hak-İş Kısa Film Yarışması’nda “en iyi yönetmen” ödülünü aldı.

Zonguldak'ta 2009 yılından bu yana futbol saha komiserliği yapan 43 yaşındaki Nihat Ayaz, uzun zamandır amatör olarak uğraştığı sinema sektöründe ilk ödülünü aldı. Sinemaya olan tutkusuyla bilinen futbol saha komiseri, senaryo ve yönetmenliğini kendisi yaptığı “Zirve” adlı kısa filmle “en iyi yönetmen” ödülünün sahibi oldu.

Daha önce sosyal mesajlar veren Okul”, “Emek” ve “Uyuma” adlı kısa filmleriyle adından sıkça söz ettiren Nihat Ayaz, “Zirve” adını verdiği son kısa filmiyle ödül kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Hak-İş tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Hak-İş Kısa Film Yarışması’nda Zonguldak’ı temsil eden Ayaz’ın, emek ve hakkını arayan belediye işçisini konu alan filmi “en iyi yönetmen” ödülüne layık görüldü.

Ödülünü Ankara gerçekleştirilen törende alan Ayaz, mutluluğunu sosyal medyadan teşekkür mesajıyla paylaştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi