Türkiye Futbol FederasyonuTFF Sağlık Kurulu ile yaptığı görüşme sonrası; Süper Lig'in 12 Haziran, TFF 1. Lig'in 19 Haziran, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in 18 Temmuz, Bölgesel Amatör Lig'in de yine 18 Temmuz'da başlayacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Çarşamba günü TFF Sağlık Kurulu ile toplantı gerçekleştirdi. TFF Sağlık Kurulu'nun, Süper Lig ve diğer liglerle ilgili görüş ve tavsiyelerinin yanı sıra, Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nin yazılı başvuruları dikkate alınarak yeni bir değerlendirmede bulunduğu aktarıldı.

TFF Yönetim Kurulu, yapılan toplantı sonrası Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen liglerin başlama tarihlerini açıkladı. Buna göre; 16 Mart’ta oynanan 26’ncı hafta maçlarının ardından tatil edilen Süper Lig 12 Haziran’da start alacak. Ligin geri kalan 8 haftalık bölümünün 26 Temmuz’a kadar bitirilmesi planlanıyor.

Uzun aradan sonra kaldığı yerden yeniden başlayacak ligde 28’nci hafta müsabakalarında Fenerbahçe-Hes Kablo Kayserispor, Gaziantep Futbol Kulübü-MKE Ankaragücü, BTC Türk Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa, Demir Grup Sivasspor-Yuketel Denizlispor, Beşiktaş-Fraport-Tav Denizlispor, Gençlerbirliği-İttifak Holding Konyaspor, Çaykur Rizespor AŞ-Galatasaray, Medipol Başakşehir FK-Aytemiz Alanyaspor, Göztepe AŞ-Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

Lig tatil edildiğinde Trabzonspor ile Medipol Başakşehir 53’er puan ilk iki sırayı paylaşıyordu.

Bir hafta sonra 1. Lig start alacak

Süper Ligin ardından 1. Ligde düdük çalacak. Son 6 haftaya girilirken 28’inci haftada tatile giren lig, 19 Haziran’da 29’uncu hafta maçlarıyla başlayacak.

Hatayspor’un 53 puanla lider olduğu ligde ara tatili sonrası santra noktasında, Altay-Akhisar, İstanbulspor-Hatayspor, Keçiörengücü-Bursaspor, Giresunspor-Adanaspor AŞ, BŞB Erzurumspor-Eskişehirspor, Boluspor-Altınordu, Cesar Grup Ümraniyespor-Fatih Karagümrükspor AŞ, Adana Demirspor-Osmanlıspor Futbol Kulübü, Ekol Hastanesi Balıkesirspor-Ekol Göz Menemenspor maçları olacak.

2 ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Lig Temmuz ayına sarktı

TFF, daha önce 3 lig için normalde 12 Haziran diye açıkladığı başlama tarihlerinde değişikliğe gitti. Değişiklik kapsamında 2 ve 3. Lig ile yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligin başlama tarihi 18 Temmuz olarak belirtildi.

2 ve 3. Ligde kalan 6 haftalık bölüm Ağustos ayı ortasına kadar bitirilecek. Normal lig sezonunun ardından Play-Off müsabakaları göz önünde bulundurulursa kalan bölümün hafta arası ve sonu olmak üzere hızlandırılmış şekilde oynatılması planlanabilir.

Tüm ligler için “şimdilik” ibaresini koyan TFF, koronavirüsün son durumuna göre tarihlerde değişikliğe gidebilir.

Süper Lig: 12 Haziran 2020

TFF 1. Lig: 19 Haziran 2020

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig: 18 Temmuz 2020

Bölgesel Amatör Lig: 18 Temmuz 2020

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi