Utku Duman’ın atletizm sporunda Melike Malkoç’dan sonra Zonguldak ve Türk atletizmine kazandırdığı Miray Aktop, pistlerde kendini yavaş yavaş göstermeye başladı. 16 yaşındaki yetenek, U18 Atletizm Ligi’nde ikisi takım halinde, biri bireysel 2 altın, 1 bronz madalya sevinci yaşadı.

ZONGULDAK’TA kadınlar atletizm branşında yeni bir yıldız doğdu. Milli antrenör Utku Duman’ın Melike Malkoç’tan sonra Türk atletizmine kazandırdığı Miray, 2015 yılından bu yana uğraş verdiği atletizmde vitrine çıkarak kendisini göstermeye başladı.

Sprint ve engelli koşulardaki yetenekleriyle ön plana çıkan 16 yaşındaki Zonguldaklı atlet, Fenerbahçe adına katıldığı U18 Atletizm Ligi’nde madalya ve kupa sevinci yaşadı.

Zonguldak’ı başarıyla temsil etti

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen U18 Atletizm Ligi, 11-12 Ağustos tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde yapıldı. Fenerbahçe’nin yükselen değeri Miray, söz konusu atletizm liginde ferdi olarak 100 metre engel, takım halinde 4 x 100 metre bayrak ve İsveç bayrak branşlarında boy gösterdi.

Kendinden bir yaş büyük yarışmacılara karşı birincilik mücadelesi veren Miray’ın rakipleri arasında Beşiktaş’tan Yaren Yıldırım, Sakarya Atletizm’den Sudenaz Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan Edanur Yaşar, Trabzon Karayolları Spor Kulübü’nden Duygu Davulcu, Tokat Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü’nden Şura Ün, Mardin Atletizm Spor Kulübü’nden Delal Aktay, Eskişehir Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü’nden Eylül Melek Çimen, Kayseri Maraton Gençlik Spor Kulübü’den Rabia Küçükoğlu ve Gaziantep Gençlik ve Spor Kulübü’nden Elif Ceren Beyaz yer aldı.

Zonguldaklı atlet, sergilediği 16.11’lik performansla 3’üncü geldi. Bu dalda birincilik 13.91’le Beşiktaşlı atlet Yaren Yıldırım’ın olurken, ikinci 16.09’luk derecesiyle Sakarya Atletizm’den Sudenaz Şahin oldu.

Miray, 3’üncülük derecesiyle sarı-lacivertli takımı 8 puan kazandırdı.

100 metre engellinin 3’üncüsü, ayrıca 4 x100 metre bayrak ve İsveç bayrak koşularında da 4’lü takım halinde madalya mücadelesi verdi.

Miray Aktop, Elif Ilgaz, Bahar Öztürk, Beyzanur Seylan’dan oluşan 4 x100 metre bayrak takımı, 49.16’lık derece elde ederek birinci oldu. Bu 4’lü takımı, 50.21’le Beşiktaş ve 50.84’le Bursa Büyükşehir Belediyespor takip etti.

Miray Aktop, Elif Ilgaz, Süreyya Yıldız ve Nevin İnce’nin oluşturduğu İsveç bayrak takımı da tıpkı 4 x100 bayrak takımı gibi zirveyi kimseye kaptırmadı, 2.18.96’lık dereceyle birincilik ipini göğüsledi. Bu dalda ikincilik 2.20.41’le Beşiktaş, üçüncülük 2.22.44’le Bursa Büyükşehir Belediyespor’un oldu. Sprint koşudaki birincilikler, Fenerbahçe’ye 20 tam puan kazandırdı.

Bu sonuçların ardından Miray Aktoplu Fenerbahçe, kadınlarda 18 yarışma sonunda 167,5 puan toplayarak U18 Ligi şampiyonu oldu. 142,5 puan toplayan Beşiktaş ligi 2’nci, 141 puan toplayan Bursa Büyükşehir Belediyespor 3’üncü bitirdi.

5 yıl önce keşfettiği Miray Aktop’la madalyaları bir bir toplamaya başlayan antrenör Utku Duman, sporcusunun sergilediği performansından dolayı büyük mutluluk yaşadı.

Sabırlı, özverili ve disiplinli çalışmaların karşılığını almaya başladıklarını kaydeden Duman, “Bu bizim için bir başlangıç. İlerleyen zamanlarda madalya derecelerimizi yükseltip daha büyük başarılar sergileyeceğiz. Sporcum Miray’ı kutluyorum. 100 metre engel, 4 x 100 metre ve İsveç bayrak yarışlarında yarışarak Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna katkıda bulundu. Desteklerinden dolayı kulübümüz Fenerbahçe ve Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi