Ankara’daki ilk etabın ardından ikinci etabı Eskişehir’de yapılan Olimpik deneme atletizm yarışlarında Zonguldak rüzgarı esti. Fenerbahçe adına yarışan Zonguldaklı atletlerden 2 birincilik, 1 ikincilik geldi. Bu dereceler üzerine Zonguldaklılar, Fenerbahçe’nin 2020-2021 sezonu takım kadrolarına girmeyi başardı.

Fenerbahçe’de forma giyen Zonguldaklı atletler, pandeminin ardından yapılan Olimpik deneme yarışlarında elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerine çekti.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Mart ayından bu yana pistlerden uzak kalan Melike Malkoç, Doğukan Kilcioğlu ve Miray Aktop, dört aya yakın boşluğun ardından piste çıktı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından kulüplerin 2020-2021 sezonu kadrolarını belirlemeleri amacıyla düzenlenen Olimpik deneme yarışlarının ikinci etabı Eskişehir’de yapıldı. İlk etabı geçen hafta Ankara’da gerçekleştirilen denemelerde Melike Malkoç büyükler 100 metre, Doğukan Kilcioğlu U20 110 metre engel, Miray Aktoy U18 100 metre engelde yarıştı.

Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gören ve uzun sakatlık döneminin ardından ilk kez geçen hafta Ankara’da boy gösteren Melike Malkoç, Eskişehir’de kendini ikinci kez görme fırsatı buldu. Ankara’da 12.07’yi gören Melike, bu kez 12.30’luk derece sergileyerek yine ikinci oldu. Bu dalda birinci 12.17’yle Eskişehir’den Ecenaz Kara geldi. 12.37’yle Trabzonlu Zeliha Armutçu’nun ise üçüncülüğü paylaştı.

Melike Malkoç, yeni sezonda sarı-lacivertli takımda 4 x 100 bayrak takımında yer alacak.

KİŞİSEL EN İYİ DERECELERİNİ YAPTILAR

Erkekler U20 110 metre engelde yarışan Doğukan Kilcioğlu, Çanakkale, İzmir ve Mersinli rakipleriyle birincilik mücadelesi verdi. 14.22’yle kişisel en iyi derecesini sergileyen Doğukan, birincilik ipini göğüsledi. Kilcioğlu’nu, 14.29’la Çanakkaleli Emre Derya, 14.41’le İzmirli Tibet Sancak ve 14.69’la Mersinli İsmail Eren Adıgüzel izledi.

Doğukan, geçen hafta Ankara’da yapılan yarışlarda 14.31’le birinci olmuştu. Zonguldaklı atlet, bir haftalık ara dönemde yaptığı çalışmalar neticesinde bu derecesini geliştirip aşağıya çekmeyi başarırken, kişisel en iyi derecesini ortaya koydu.

Kadınlar U18 100 metre engelde yarışan Miray Aktop, hedeflediği birinciliğe kişisel en iyi derecisini yaparak ulaştı. Bitiş çizgisini 15.03’le gören Miray, 15.29’la Bursa’dan Eslem Tüm, 15.40’la Sakarya’dan Sudenaz Şahin ve 15.37’yle Adana’dan Bilge Aydın geride bıraktı.

Miray Aktop, yeni sezonda U18’de sarı-lacivertli takımın madalya umudu olacak. Şampiyon atlet, ayrıca aynı yaş kategorisinde 4 x 100 bayrak takımında koşacak.

Altyapıdan yetiştirip Fenerbahçe ve Milli takıma kadar çıkardığı sporcularla bir kez daha gurur duyan antrenör Utku Duman, yarışlar sonrası sporcularını tebrik eden ilk isim oldu.

UTKU DUMAN'IN GURURU

Duman, sporcularının elde ettikleri derecelerle büyükler, U20 ve U18 yaş gruplarında 2020-2021 sezonu kadrolarına girmeyi başardıklarını belirterek, “Ankara’dan sonra Eskişehir’de de güzel sonuçlar elde ettik. Doğukan ve Miray kişisel en iyi dereceler sergiledi. Sakatlıkla geçen 1,5 yılın ardından Melike’yi tekrar pistlerde görmek güzeldi. Bu derecelerimizle Fenerbahçe’de 2020-2021 sezonunda kadınlarda büyük ve U18, erkeklerde gençler U20 kategorilerinde yerimizi alacağız. 3 sporcumun Fenerbahçe gibi önemli bir kulüpte 3 farklı kategoride forma giyecek olması hem benim için, hem Zonguldak atletizmi için gurur kaynağıdır. Pandemiden sonra pistlere güzel dönüş yapmak mutluluk verici bir durum” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi