Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Fener Sahası’nın zemin yenileme işi ihaleye çıktı.4 firmanın katıldığı ihaleyi kazanan firma belli olur olmaz, yenileme çalışmaları start alacak.

ZONGULDAK’TA, amatör futbol müsabakalarının oynandığı sentetik zeminli Fener sahasında yapılacak zemin yenileme işi ihaleye çıktı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye Zonguldak ve Ankara’dan 4 firma katıldı.

Kentte, 1978 yılından bu yana amatör futbola hizmet veren Fener Sahası, geride kalan 42 yılda birçok kez elde geçti. En son 2015 yılında yenilenen, yoğun antrenman ve maç trafiği nedeniyle 10 yıllık ömrünü 5 yılda bitiren zemin, kulüplerin talepleri doğrultusunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 2020 yılı yatırım projeleri arasına alındı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen zemin yenileme işinin yapımı normalleşme süreciyle birlikte hız kazandı. Gençlik Spor Bakanlığı'ndan gelen ödenekle birlikte ihale tarihi 14 Temmuz olarak belirlenen zemin yenileme yapım işi için bugün Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde ihale yapıldı. İhaleyi kazanan yüklenici firma, zemin yenileme çalışmalarını şartnamede belirtilen iş günü içinde bitirip teslim edecek.

Alaplı 17, Kozlu 20 Temmuz’da

Fener sahası dışında Kozlu ve Alaplı’da amatör müsabakalarının oynandığı Kozlu İlçe sahası ile Alaplı İlçe sahaları da yenileme çalışmaları kapsamında yer alacak. Söz konusu bu iki saha için hazırlanan projelerin ihale tarihleri belli oldu. Alaplı için 17 Temmuz, Kozlu için 20 Temmuz’da ihaleye çıkılacak.

Bu arada yatırım projeleri arasında yer alan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda zemin yenileme, tartan pist değişimi ve istinat duvarı yapımı için hazırlanan proje ile 2009 yılında futbola kapatılan Üzülmez Gönül Alışır sahasında zemin yenileme, idari bina ve tribün yapım işi ihalelerinin tarihleri bu hafta içinde belli olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi