Zonguldak Kömürspor’un düşüşü 25’inci haftada da sürdü. Sahasında Hekimoğlu Trabzon’a 3-0 mağlup olan lacivert-kırmızılı gerilemeye devam etti. 4 maçlık düşüşle birlikte takımın gidişatı farklı bir boyuta ulaştı.

ZONGULDAK Kömürspor’un önlenemeyen düşüşü sürüyor. Takımın 21’inci haftada başlayan hızlı irtifa kaybı, 25’inci haftada kendini Hekimoğlu Trabzon yenilgisiyle gösterdi. 4 hafta öncesine kadar play-off hesapları yapan lacivert-kırmızılıların bugün geldiği noktada küme düşmeme hesabı yapması camiada gelecek adına büyük bir korku oluşturdu.

20 ve 21’inci haftaları peş peşe Kırklarelispor (1-0) ve İnegölspor (3-2) galibiyetleriyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, biranda play-off potasına girdi. Play-off hattının son basamağını oluşturan 5’inci sıradaki takımla aradaki puan farkını 3’e kadar düşürerek umutlarını artıran takım, 22’nci haftayla birlikte düşüş yaşamaya başladı. 4 haftadır devam eden bu düşüş sebebiyle play-off hayallerini tamamen bitiren Beyaz grup ekibi, 11’inci sıraya kadar geriledi.

Kömürspor’un düşüş süreci 22’nci haftada Sancaktepe maçıyla başladı. İç sahada oynanan maçı 2-0 kaybeden temsilcimiz, peşine 23’üncü haftada Çorum FK ile 2-2 berabere kalıp 1 puan alsa da 24 ve 25’inci haftalarda önce Hacettepespor’a 1-0, son olarak da Hekimoğlu Trabzon’a 3-0 yenildi.

4 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen Zonguldak Kömürspor, yaşadığı 11 puan kaybıyla hayal kırıklığı yaşattı.

İLK YARIYI ARATTI

Kömürspor, ilk yarıda 4 maçlık bu süreçte 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi alarak 7 puan toplamıştı. İkinci yarıda ise bu 7 puanın sadece 1’ini alabilen Serkan Afacan’ın öğrencileri, bu yönüyle kötü geçti denilen ilk yarıyı bile aratır oldu. Zonguldak ekibi, ilk yarıda Sancaktepe’yi 2-0, Hekimoğlu Trabzon’u 4-1 yenerken, Hacettepespor’la 0-0 berabere kalmış, Çorum FK’ya ise 2-1 mağlup olmuştu.

22. HAFTA:

Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe FK: 0-2

23.HAFTA

Çorum FK-Zonguldak Kömürspor: 2-2

24.HAFTA

Hacettepe-Zonguldak Kömürspor: 1-0

25.HAFTA

Zonguldak Kömürspor-Hekimoğlu Trabzon:0-3

****

Kadro yap-boza döndü, hemen her hafta bir değişiklik görüyoruz

İDEALİ BULAMADI!

Teknik direktör Serkan Afacan kadroda bir türlü ideali tutturamadı. Afacan’ın hemen her hafta kadroda değişikliğe gittiği görülüyor. Hocanın kadrodaki bu istikrarsızlığı dikkat çekici.

ZONGULDAK Kömürspor’da kadroda her hafta yaşanan değişim dikkatlerden kaçmıyor. İdeali bir türlü tutturamayan Serkan Afacan'ın kadroda yap-boz misali sürekli oynaması eleştiri konusu oluyor.

Devre arası transferleriyle alternatifli bir kadro oluşturan Afacan'ın oynamayan oyunculara şans verme düşüncesi kadroda hemen her hafta değişikliğe sebep oluyor. Afacan’ın özellikle savunmanın solu ile orta alanda yaptığı değişiklikler skora olumsuz yönde etki ediyor. Rotasyonla birlikte görev alan futbolculardan istenilen verimin alınamaması üzerine tekrar eskiye dönüş yapmak zorunda kalan Serkan hocanın takım içi bu hamleleri eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Kömürspor teknik patronu, son olarak sol bekte iyi futbol sergilemesine rağmen Cenk’in yerine Abdulcebrail’i oynatmaya başlamış fakat yeni transferin beklenenin altında kalması üzerine yeniden Cenk’le devam etmişti. 

Bu arada gol yeme alışkanlığına Hekimoğlu Trabzon maçıyla devam eden Kömürspor'un savunmasındaki sıkıntı artık had safhaya çıktı. Afacan'ın bu bölgeye yönelik değişim yapması gündemde.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi