Dünyanın birçok yerinde etkisini gösteren korona virüs salgınının kontrol altında tutup yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın #evdekal çağrısı üzerine evden dışarı çıkmayan sporcu ve antrenörler, “Evde kal, sporsuz kalma” sloganı altında evde spor günlerini başlattı.

ZONGULDAK’TA, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden dışarı çıkmayan sporcu ve antrenörler, formda kalabilmek için evde spor günlerine başladı. Evde tüm gün boş boş oturmaktansa farklı aktivitelerle uğraşarak zaman geçirmeye çalışan sporcu ve antrenörler, ilgilendikleri spor branşı üzerinde geliştirdikleri yöntemlerle spor yapmaktan geri kalmıyor.

Sosyal medyada akım haline gelen evde spor günleri kapsamında neredeyse iki evden birinde spor ve sağlıklı yaşam artık olmazsa olmazlar arasına girdi.

“Evde kal, sporsuz kalma” sloganı taşıyan evde spor günleri kapsamında sporcu ve antrenörler ilgilendikleri spor branşlarına yönelik bireysel antrenman programlarıyla formda kalmaya çalışıyor. Takım sporlarıyla uğraşan sporcular ise, bireysel antrenmanların yanı sıra oda ya da salonda bir takım eşyalardan oluşturdukları spor alanında evin diğer üyeleriyle bol bol uygulamalı pratik yapıyor.

Evde spor günlerinde en ilginç görüntü masa tenisinden geldi. Evin salonunu spor alanına dönüştüren baba-oğul, eşyalardan temin ettikleri masa ve file gibi gerekli teçhizatlar sayesinde masa tenisi keyfi yaşadı.  

Ahşap masa üzerinde her iki tarafa üst üstte konulan kitaplar ve demir çubuk sayesinde file oluşturan baba-oğul ikilisi, bu sayede evde can sıkıntısını giderdi. İlginç görüntülerin oluştuğu bu anları videoyla kayıt altına alan baba ve sporcu oğlunun karşılaşması sosyal medyada günün en çok beğenilen spor aktivitesi oldu.

Masa tenisinin yanı sıra özellikle bireysel sporlarla uğraşan sporcular da evin herhangi bir köşesini spor alanına çevirerek antrenörlerinin hazırladığı antrenman programlarını aksatmadan uygulamaya çalışıyor. Evde yaşamı sporla pekiştiren sporcu, antrenör ve aile fertleri, böylelikle hem virüs salgınından korundukları gibi hem de formda ve fit kalıp sağlıklı yaşam alışkanlığı edinmiş oluyor.

Evde spor günlerinde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden sporcu ve antrenörler, sosyal mesaj vermeyi de ihmal etmiyor. Sosyal medyada #evdekal etiketiyle yaptıkları paylaşımlarla tüm herkesi bu sıkıntılı süreçte evde kalmaya davet eden spor camiası üyeleri, sosyal bilinç, duyarlılık ve sorumluluk çağrısında bulunarak örnek hareket sergiliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi