Çatalağzı’nda faaliyet gösteren Eren Enerji AŞ, adını bundan böyle futbolda da duyuracak. Şirket bünyesinde “Zonguldak Mavi Şimşek” adıyla kurulan amatör futbol kulübü, İkinci Amatör Küme Merkez A grubunda şampiyonluk mücadelesi verecek.

Mavi Şimşekspor’u Zonguldakspor ve Kilimli Belediyespor’un eski futbolcusu Adem Tuna çalıştıracak. Tuna’nın yardımcılığını İlhami Bilgin yapacak.

Kuruluşun ilk yılında şampiyon olarak Birinci Amatör Küme’ye yükselmek isteyen kulüp, 2019-2020 sezonu kadrosunu şekillendirdi. Adem Tuna’nın hazırladığı transfer dosyası üzerine yönetim, Kilimli Belediyespor’dan Aytunç Topaloğlu, Çatalağzı Demirspor’dan Burak Vural, Muslu Belediyespor’dan Doğuş Toksoy, Hakan Veli Memiş ve Emre Ünlü, Doğanspor’dan Ercan Köse, Örsan Koroş, Şaban Karataş, Yahya Can Turgut, Ozan Bilgin, Hamdi Batuhan Ayan, Gökhan Sürmeneli ve Furkan Durmuş, Zonguldak Gençlikspor’dan Ertuğrul Kabarık, Boluspor’dan Gürkan Sezgin olmak üzere 15 transfer gerçekleştirdi. Yeni transferlerin lisansları çıkarılarak maça hazır hale getirildi.

Daha şimdiden amatör futbola yeni bir heyecan katan Mavi Şimşekspor, ilk lig sezonunda Karadonspor, Güvenlikgücüspor, Çaydamarspor ve 1848 Siyah İncispor’la şampiyonluk yarışı verecek. Kulüp, ilk maçını 22 Şubat Cumartesi günü Çatalağzı Ümit Saka sahasında saat 12.00’de Güvenlikgücüspor’la oynayacak.

Bu maçın ardından Mavi Şimşekspor, ilk yarı sonuna kadar sırasıyla 1848 Siyah İncispor, Karadonspor, Çaydamarspor’la karşılaşacak. Şimşekspor’un hedefi, grubu şampiyon bitirip play-offa kalmadan direkt Birinci Amatör Küme’ye terfi etmek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi