Futbolu bırakmış amatör ve profesyonel eski futbolculara 2004 yılından bu yana ikinci baharlarını yaşatan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi koranavirüs engeline takıldı. Federasyon, salgın nedeniyle ligin mevcut haliyle tescil edildiğini duyurdu. Bu duyuru üzerine grup liderleri, 2019-2020 sezonu şampiyonu olarak kayıtlara geçti.

9 gruptan oluşan ligde Zonguldak takımlarının mücadele ettiği Batı Karadeniz Yeşil grupta, şampiyon Ereğli’den çıktı. Geçen yıl amatör müsabaka izlediği sırada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden antrenör Zafer Men’in adını taşıyan Kdz.Ereğli Zafer Men Master takımı şampiyon ilan edildi.

Ereğli temsilcisi, lig tatil edildiğinde oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik neticesinde topladığı 30 puanla yenilgisiz liderdi. En yakın rakibine 6 puan fark atarak şampiyonluğa doğru koşarken koronavirüs engeline takılan Zafer Men Master takımı, lig tamamlanmasa bile tescil kararıyla hedeflediği şampiyonluğa ulaştı.

Öte yandan, Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu; tescil kararına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemizde ve dünyada etkileri devam eden COVID-19 salgınının yarattığı pandemiyle mücadelede, devletimizin çizdiği çerçeveye uygun olarak, Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu üzerine düşen sorumluluğu ilk andan itibaren büyük bir titizlikle yerine getirmektedir. TMVFL, ilgili bakanlıkların ve Bilim Kurulu’nun kararlarını dikkate alarak, oluşan bu hassas durumla ilgili olarak tüm kulüplerimizin de görüşlerini almıştır. Pandemi dolayısıyla 2019-2020 Bülent Yelkenci Sezonu TMVFL Futbol Ligi mevcut haliyle tescil edildi. Son hali baz alınarak bölge birincileri ve şampiyonları belirlenmiş oldu” denildi.

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu, 2020-2021 futbol sezonunun daha geniş kapsamlı olması açısından kısa bir süre bünyesinde oluşturduğu kurullarla yeni sezon altyapısını kurdu.

Kenan Gürsu başkanlığındaki federasyon ayrıca 2020-2021 sezonuna “Zafer Men” adını verdi. Başkan Gürsu ve yönetim kurulu, sergiledikleri bu vefalı davranıştan ötürü Ereğli ve Zonguldak spor camiasında takdir gördü.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi