TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası’nda birinci kademe müsabakaları sona erdi. 30 farklı grupta büyük heyecana sahne olan müsabakalarda Zonguldak’ı temsil eden iki takım arasında yer alan Ereğli Belediyespor fırtına gibi esti.

Faruk Varlık’ın teknik sorumluluğu ve Tuğçe Demirel Erbakıcı ile Sinem Elmas Altunbaş’ın antrenörlüğünde üst düzey elit futbolcuların yer aldığı takım, Kastamonugücüspor, Bartın Kemerspor, Zonguldak Altıpas Spor ve Karabük Gençlik Spor’la Karabük grubunu oluşturdu.

Tek devreli lig usulünün uygulandığı birinci kademede ilk maçında Kastamonugücüspor’u 15-0 farklı yenen Eflatun-Beyazlı takım, ardından Bartın Kemerspor’u 4-1, Altıpasspor’u 5-0, Karabük Gençlik Spor’u 4-1 mağlup etti.

Bu sonuçların ardından Ereğli Belediyespor, yenilgisiz unvanla grup birincisi olarak bir üst tura yükseldi.  Tur başarısıyla son 60 takım arasına giren Ereğli Belediyespor, şampiyonluk şansını ikinci kademe müsabakalarıyla sürdürecek. İkinci kademe maçlarının hangi tarih ve yerde oynanacağı ilerleyen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

4 MAÇTA 28 GOL

Ereğli takımı yenilgisiz grup şampiyonluğunun yanı sıra kademe müsabakalarının en golcü takımlarından biri oldu. 15-0’lık Kastamonugücüspor galibiyetiyle birinci kademenin en farklı galibiyetini elde eden Ereğli ekibi, rakip ağlara toplamda 28 gol bıraktı.

Ereğli Belediyespor’un en golcü ismi 8 gole imza atan Büşra Nur Türkoğlu oldu. Ereğlili golcü, her maç attığı 2’şer golle birinci kademeyi golcü unvanla kapattı.

Ereğlili golcünün ardından 5 golle Mihriban Gökay, takımda en golcü ikinci isim olurken, bu ikiliyi 4’er golle Ayza ile Esma, 3 golle Esra, 1’er golle Medine, Yağmur, Büşra Bozkurt ve Zeynep izledi.

Ereğli’ye turu getiren skorlar:

Ereğli Belediyespor-Kastamonugücüspor:15-0

Bartın Kemerspor-Ereğli Belediyespor:1-4

Ereğli Belediyespor-Altıpasspor:5-0

Karabük Gençlik ve Spor-Ereğli Belediyespor:1-4

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi