BÖLGESEL Amatör Lig 6’ncı grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ereğli Belediyespor galibiyet sessizliğini Bolu’da bozdu. Cumartesi mesaisinde kendisi gibi alt sıralarda yer alan Göynük Belediyespor’un konuğu olan Eflatun-Beyazlı takım, istediği galibiyete 4 golle ulaştı.

Ereğli Belediyespor, deplasman mücadelesinde Tuğrul, Gökhan, Mehmet, Onur, Göktuğ, Kaan, Tunahan, Emrah, Emre Berkan, Serbay, Cömert ve Ozan ilk 11’iyle 3 puan aradı.

4 haftadır galip gelemeyen ve zorlu deplasmanda hesaplarını mutlak galibiyet üzerine kuran Ereğli Belediyespor, 22’nci dakikada Cömert Kandemir’in sayısıyla 1-0’ı yakaladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Konuk Ereğli, ikinci yarıda rakip kalede 3 gol birden buldu. 55’inci dakikada Mehmet skorbordu 0-2 olarak değiştirdi.

58’inci dakikada ev sahibi takımın golü geldi. Bu dakikada farkı 1’e indiren Göynük ekibi, beraberlik için umutlandı fakat Ereğli Belediyespor buna fırsat vermedi. 64’üncü dakikada sahne alan Kaan farkı 2’ye çıkardı.

Göynük Belediyespor 74’üncü dakikada 10 kişi kaldı. Kalan bölümde hem skor, hem rakibin bir kişi eksik kalmasının rahatlığını yaşayan Ereğli, 89’uncu Ozan’ın golüyle skoru 1-4 olarak tayin etti.

Ereğli Belediyespor’da 59’uncu dakikada sakatlanan Tunahan yerini Ersoy’a bıraktı. Kenar yönetim, kalan dakikalarda iki oyuncu daha değiştirirken, 76’ncı dakikada Mehmet’in yerine Turan Ekici, 88’inci dakikada Emrah’ın yerini Berkan Ercan aldı.

4 HAFTALIK SUSKUNLUK BOZULDU

3’üncü haftada Devrek Belediyespor karşısında aldığı ilk ve tek galibiyet sonrası oynadığı 4 maçta 3 puanı bir arada göremeyen Ereğli takımı, bu suskunluğunu bozarken, futbolcular 90 dakika sonra coşkulu bir sevinç yaşadı. Galibiyet, camiada da büyük mutluluk oluşturdu.

Bolu’da gelen sezonun ikinci galibiyeti üzerine Ereğli Belediyespor, puanını 9’a çıkardı. Zonguldak temsilcisi, 9’uncu haftada sahasında Çilimli Belediyespor’u konuk edecek.

6’ncı grupta 7’nci hafta mesaisine 10 Kasım Pazar günü Eskişehir Yunusemrespor-Anadolu Üniversitesi, Bartınspor-Keçiören Bağlumspor, Çubukspor-Kırıkkale Büyük Anadoluspor, Devrek Belediyespor-Beyköy Belediyespor, Haymana Belediyespor-Ankara TKİ, Çilimli Belediyespor-Yaylacık Gençlikspor maçlarıyla devam edilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi