Bölgesel Amatör Ligde Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasındaki yarış tüm hızıyla devam ediyor. 21’inci hafta itibariyle iki takım arasındaki puan farkı sadece 4. Devrek avantajlı, Ereğli’nin puan kaybetme lüksü yok.

Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasındaki ligi üstte bitirme hesabı, ligde son haftalara doğru yaklaşıldıkça amansız bir yarışa dönüştü. 21’inci haftası geride kalan ligde iki takım arasındaki puan farkı sadece 4.

6’ncı grupta mücadele eden Zonguldak temsilcileri, 21’inci haftayı galibiyetle geride bıraktı. Devrek Belediyespor deplasmanda Beyköy Belediyespor’u 22’nci dakikada Mehmet Yılmaz, 56’ncı dakikada İsmail Demir’in attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Ereğli Belediyespor ise sahasında karşılaştığı Göynük Belediyespor’u 60’ıncı dakikada Ercan Kuruçay, 90+6’ncı dakikada Ali Şentürk’ün golleriyle 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçların ardından haftaya 4 puan farkla giren takımlar arasında bir değişiklik yaşanmadı. Devrek Belediyespor bu sezon aldığı 9’uncu galibiyetle genel tabloda puanını 31’e çıkararak 5’inci sıraya yükseldi. 7’nci galibiyetini kazanan Ereğli Belediyespor genel puantajda 27 puana ulaşarak 10’uncu sırada yerleşti.

Sezon sonuna 5 hafta kaldı

Sezon başından bu yana zirveden uzak bir gidişat sergileyen iki takım sezonun son 5 haftasına girdi. Devrek Belediyespor ligi ilk 5’te bitirmeyi hedeflerken, Ereğli Belediyespor hesaplarını aradaki 4 puanlık farkı kapatıp puantaj sıralamasında rakibini geride bırakmak üzerine yapıyor. 4 puan önde ilerleyen Devrek, büyük bir avantaja sahip. Ereğli, kaybedeceği her puanla rakibini yakalama şansını zorlaştıracak.

Devrek Belediyespor bu hafta ligden çekilen Yaylacık Gençlikspor’la karşılaşacağı için 3-0 hükmen kazanacak. Kırmızı-Beyazlılar’ın diğer maçları Çubukspor, Bartınspor, Eskişehir Yunusemre ve Haymana Belediyespor’la. Devrek, ilk yarıda 5 maçlık periyotta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi almıştı.

Ereğli Belediyespor 22’nci haftada Çilimli Belediyespor’la oynayacak. Peşine ligden çekilen Yaylacık Gençlikspor’u 3-0 hükmen yenip, Ankara TKİ, Anadolu Üniversitesi ve Keçiören Bağlumspor maçlarıyla sezonu tamamlayacak. Ereğli, ilk yarıda 5 maçlık bu bölümü 1 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgiyle tamamladı.

DEVREK BELEDİYESPOR: 31

15 Mart: Devrek Belediyespor-Yaylacık Gençlikspor: 3-0 (H)

22 Mart: Devrek Belediyespor-Çubukspor AŞ

29 Mart: Bartınspor-Devrek Belediyespor

5 Nisan: Devrek Belediyespor-Eskişehir Yunusemrespor

12 Nisan: Haymana Belediyespor-Devrek Belediyespor

EREĞLİ BELEDİYESPOR:27

15 Mart: Çilimli Belediyespor-Ereğli Belediyespor

22 Mart: Yaylacık Gençlikspor-Ereğli Belediyespor: 0-3 (H)

29 Mart: Ereğli Belediyespor-Ankara TKİ

5 Nisan: Anadolu Üniversitesi-Ereğli Belediyespor

12 Nisan: Ereğli Belediyespor-Keçiören Bağlumspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi