Serkan Afacan yönetiminde ilk 9 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik çıkararak önemli başarılara imza atan Zonguldak Kömürspor, 4 haftadır büyük düşüş yaşıyor. Takım, Sarıyer’le başlayan, Samsun, 1922 Konya ve Gümüşhane’yle devam eden 4 maçlık periyotta istediği sonuçları alamadı.

BU sezon ki 2. Lig serüvenine bir hayli sıkıntılı başlayan buna rağmen ilk 9 haftada aldığı başarılı sonuçlarla önemli başarılara imza atan Zonguldak Kömürspor, son haftalarda yüksek irtifa kaybı yaşıyor. Toparlanmakta güçlük çeken Lacivert-Kırmızılı takım, son olarak evinde Gümüşhanespor karşısında mağlup oldu.

Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 9 maçlık periyotta başarılı bir istatistik ortaya koydu. 5 galibiyet, 2 beraberlik çıkardığı bu dönemde 17 puanla play-off hattına kadar yükselen Kömürspor takımı, bu yükselişini maalesef fazla ilerletemedi.

Kömürspor, 10’uncu haftada Sarıyer beraberliğiyle başladığı düşüş döneminde Samsunspor ile Gümüşhanespor yenilgisi ile 1922 Konyaspor beraberliği aldı.

Sarıyer’le 2-2 berabere kalan temsilcimiz, Samsun’a 2-0, Gümüşhane’ye 1-0 yenilirken, 1922 Konya’yla 1-1 berabere kaldı.

Kömürspor, 3 puansız geçen 4 maçlık süreç öncesi gayet iyi bir gidişata sahipti. Güzel futbolla birlikte alınan skorlarla camiayı play-off havasına sokacak kadar iyi bir tablo ortaya koyan takımın son haftalardaki düşüşüne anlam verilemiyor.

Lacivert-Kırmızılı ekip, başarılı dönemde Amedspor ile İnelgöspor’u 1-0, Sancaktepe’yi 2-0, Hekimoğlu Trabzon’u 4-1, Şanlıurfaspor’u 2-0 mağlup ederken, Kırklarelispor’la 1-1, Hacettepe’yle 0-0 berabere kaldı.

Son 4 maçta bunun tam tersi bir tablo ortaya koyan Kömürspor, sadece 2 puan çıkardığı düşüş döneminde 10 puanı eksi olarak kayıp hanesine yazdırdı. Zonguldak Kömürspor, 14’üncü hafta öncesi 19 puanla 8’inci sırada yer alıyor. Kömürspor ile Play-Off sınırında yer alan Afyonspor’la aradaki 1 puan fark olsa da alttaki takımların temsilcimizle aradaki puan farkını kapatması sıkıntılı bir gelecek sürecinin başlamasına neden oldu.

Oluşan tabloda 19 puana sahip Sarıyer, averaj farkıyla Zonguldak Kömürspor’un üzerinde yer alırken, Pendikspor ile Tarsus İdmanyurdu 19 puanla Zonguldak Kömürspor’un ardında 9 ve 10’uncu sırada bulunuyor. Bu iki takımın peşine 18 puanla İnegölspor sıralanıyor.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor 14’üncü hafta maçında 23 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Pendikspor’un konuğu olacak. Kendisiyle aynı puana sahip Pendikspor’la oynanacak maç, yaşanılan kötü süreç, psikolojik durum ve puantaj konumu itibariyle Kömürspor’un en zor deplasman maçlarından biri olacak.

Avantaj diye baktığımız kendi evimizde ortaya koyduğumuz tablo iç açıcı değil

İÇ SAHADA 11 PUAN KAYIP!

Zonguldak Kömürspor, genel tabloda şuana kadar 20 puan kaybı yaşadı. Bu puanların 11’i, avantaj olarak görülen iç sahada kaybedildi. Kömürspor, son yenilgisini de yine taraftarının önünde aldı.

Şuana kadar 13 maça çıkan Lacivert-Kırmızılı takım, bunların 7’sini iç sahada oynadı. 21 puanın sadece 10 puanını alabilen takım, 11 puanlık bölümü ise kayıp olarak verdi.

İç sahada Amedspor, İnegölspor, Yeni Çorumspor, Hacettepespor, Şanlıurfaspor, Samsunspor ve Gümüşhanespor’la karşılaşan Zonguldak temsilcisi, bu maçların 3’ünü kazandı, 1’inde berabere kaldı, 3’ünde mağlup oldu.

Amed, İnegöl ve Şanlıurfa maçlarından 3’er puan çıkaran Kömürspor,  tek beraberliğini Hacettepe karşısında aldı, geri kalan diğer 3 maçta ise Yeni Çorum, Samsun ve Gümüşhane’ye mağlup oldu.

Kömürspor, ilk yarıda kalan 4 maçın 2’sini içeride oynayacak. 15’inci haftada Başkent Akademi’yi evinde ağırlayacak temsilcimiz, bir diğer iç saha maçı ilk yarının son haftasında Afyonspor’la.

Beyaz grup ekibi kalan 2 maçı ise, biri Pendik, diğeri Tarsus İdmanyurdu olmak üzere deplasmanda oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi