Alınan sadece bir yenilgi, kimse lig bitmiş havası estirmesin. Önümüzde oynanması gereken 12 maç daha var. Üstüne üstlük play-off hattıyla aradaki puan farkı hala 3.

İKİNCİ yarıda yaptığı çıkışla yeniden play-off yarışına ortak olan Zonguldak Kömürspor, Sancaktepe FK yenilgisiyle avantaj kaybetti. Hesap dışı yenilgiyle 5 maç aradan sonra mağlubiyet üzüntüsü yaşayan Zonguldak Kömürspor, sahasındaki bu önemli kayıba rağmen hala play-offun en büyük adaylarından biri. 31 puana sahip takımın yenilgiye rağmen play-off barajıyla arasındaki puan farkı 3. Kömürspor, haftayı 3 puanla kapatmış olsaydı, puanını 34’e çıkarıp play-off potasının içine girecekti.

Oynanmamış 12 maç var

EVİNDEKİ yenilgiyle seriye nokta koyan Zonguldak Kömürspor, artık önündeki maçlara bakacak. 22’nci haftada oluşan puantaj tablosuyla birlikte geleceğe yönelik yeniden hesap yapmaya başlayan Lacivert-Kırmızılı takım, 22’nci haftada yaşadığı 3 puan kaybını hiç vakit kaybetmeden telafi edip yeni bir serinin adımını atmayı planlıyor.

36 puanın talibiyiz

Zonguldak Kömürspor, kalan 12 haftalık periyotta sahasında 5, deplasmanda 7 maç oynayacak. 23 ve 24’üncü haftalara denk gelen Çorum FK ve Hacettepe müsabakaları peş peşe deplasmanda oynanacak. Bu haftaki 3 puan kaybından sonra hafta sonundaki Çorum FK karşılaşması önemli bir hal aldı. Zonguldak ekibinin bu maçı ne yapıp edip kazanması gerekiyor. Galibiyet halinde rakiple puan puana gelecek Beyaz grup ekibi sıralamada en az iki basamak sıçrama yapacak.

Kömürspor, Çorum FK maçının yanı sıra sonraki haftalarda sırasıyla Hacettepe, Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor, Sarıyer, Samsunspor, 1922 Konyaspor, Gümüşhanespor, Pendikspor, Bakspor, Tarsus İdmanyurdu ve Afyonspor’la 3 puan mücadelesi verecek.

36 puanla karşılık bulan bu maçlarda yaşanacak minimum kayıp, Zonguldak Kömürspor’a sezon sonunda play-offa kalma şansı doğuracak.

Öte yandan Kömürspor takımının sezon bitiminde play-offa kalabilmesi için en az 55 puanı görmesi gerekiyor. Bu demek oluyor ki; kalan 12 maçta 36 puanın en az 24’ü alınacak. Muhtemel rakamlara ulaşılabilmesi için 12 maçın 8’inin kazanılması veyahut 7 galibiyet ile 3 beraberlik çıkarılması gerekecek.

Hemen her hafta farklı hesapların yapılacağı kalan haftalarda Kömürspor, Hekimoğlu Trabzon, Sarıyer, 1922 Konya, Pendik ve Tarsus İdmanyurdu’yla içeride, Çorum FK, Hacettepe, Şanlıurfa, Samsun, Gümüşhane, Bakspor ve Afyonspor’la dışarıda karşılaşacak. İlk yarıda bu takımlarla yapılan maçlardan 13 puan çıkarılmıştı.

KALAN MAÇ FİKSTÜRÜ

23. HAFTA: 14 Şubat Pazar

Çorum FK-Zonguldak Kömürspor

24. HAFTA: 19 Şubat Çarşamba

Haettepespor-Zonguldak Kömürspor

25. HAFTA: 23 Şubat Pazar

Zonguldak Kömürspor-Hekimoğlu Trabzon

26. HAFTA: 1 Mart Pazar

Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor

27. HAFTA: 8 Mart Pazar

Zonguldak Kömürspor-Sarıyer

28. HAFTA: 15 Mart Pazar

Samsunspor-Zonguldak Kömürspor

29. HAFTA: 22 Mart Pazar

Zonguldak Kömürspr-1922 Konyaspor

30. HAFTA: 29 Mart Pazar

Gümüşhanespor-Zonguldak Kömürspor

31. HAFTA: 5 Nisan Pazar

Zonguldak Kömürspor-Pendikspor

32. HAFTA: 12 Nisan Pazar

Başkent Akademi-Zonguldak Kömürspor

33. HAFTA: 19 Nisan Pazar

Zonguldak Kömürspor-Tarsus İdmanyurdu

34. HAFTA: 25 Nisan Pazar

Afjet Afyonspor-Zonguldak Kömürspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi