BÖLGESEL Amatör Lig 6’ncı grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ereğli Belediyespor, 17’nci haftada olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Çubukspor FK maçını yarın oynayacak. Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’ndaki karşılaşmanın başlama saati 14.00.

Erteleme sınavı öncesi Ereğli Belediyespor 18 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Bölgesel Amatör Lig tarihinin en kötü lig sezonunu geçiren Eflatun-Beyazlı takım, son 5 maçta sadece 1 kez galip gelirken, diğer maçların 1’ini berabere, 3’ünü yenilgiyle sonuçlandırdı. Ereğli ekibi, en son 16 Şubat Pazar günü deplasmanda Bartınspor’a 2-0 mağlup olarak bu sezon ki 7’nci yenilgisini almıştı.

Yükseldiği 2014-15 sezonundan bu yana ilk kez puantajda 12’nciliğe kadar düşen Ereğli Belediyespor’un gruptaki bir diğer Zonguldak temsilcisi Devrek Belediyespor’un 10 puan gerisine kadar düşmesi eflatun-beyazlı camia için işin bir başka kötü yanı.

İki haftadır puan yüzü göremeyen Ereğli Belediyespor, erteleme maçında galibiyet sessizliğini bozduğu takdirde puanını 21’e çıkarıp Devrek’le aradaki puan farkını 7’ye düşürecek.

Ereğli Belediyespor ile Çubukspor arasında ilk yarıda Ankara’da oynanan karşılaşma, Çubukspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona ermişti.

34 gün aradan sonra orta görevi

KOCAELİLİ HAKEM YÖNETECEK

MERKEZ Hakem Kurulu bünyesindeki Bölgesel Hakem Atama Kurulu, Ereğli Belediyespor-Çubukspor FK maçı için düdüğü Kocaeli bölgesi hakemi Serdar Demirkaya’ya verdi. Kocaelili klasman, 34 gün aradan sonra Bölgesel Amatör Lig maçında düdük çalacak. Demirkaya, en son 26 Ocak’ta Sultangazispor-İzmirspor arasında oynanan maçı yönetmiş, bu maçın ardından Yatağanspor-Ispartaspor 32 Spor ve Arnavutköy Belediyesi-Edirnespor maçlarına dördüncü hakem olarak çıkmıştı.

Erteleme sınavında Demirkaya’nın yardımcılıklarını Kocaeli bölgesinden bölgesel yardımcı hakem Fatih Özbek ile Sakarya bölgesinden bölgesel yardımcı hakem Hakan Can Yılmaz yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Sakarya bölgesinden bölgesel hakem Bahadır İleri.

Bu arada 6’ncı grupta yine aynı nedenden ötürü ertelenen Göynük Belediyespor-Eskişehir Yunusemrespor ve Çilimli Belediyespor-Bartınspor maçları da yarın oynanacak.

Bolu Karaçayır ve Düzce Şıralık’taki maçlarda İstanbul bölgesinden bölgesel hakem Ufuk Demircioğlu ile Kocaeli bölgesinden bölgesel hakem Göksu Furkan Güngör düdük çalacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi