4 grupta 28 takımın mücadelesiyle yaşanan Birinci Amatör Küme heyecanında grup aşamasında Play-Off’a çıkan ve küme düşen takımlar belli oldu. Merkez A grubu dışındaki diğer 3 grupta son hafta maçlarının ardından Play-Off heyecanı başlayacak.

BİRİNCİ Amatör Küme’de 12 Ekim’de başlayan futbolda grup aşamasının sonuna gelindi. Merkez A grubunda normal sezon sona ererken, Merkez B, Ereğli ve Çaycuma gruplarında son hafta karşılaşmaları oynanacak. Bu maçların ardından hiç ara verilmeden Play-Off heyecanı başlayacak.

Merkez A ve Merkez B takımı, Çaycuma ve Ereğli'de kim lider, kim ikinci son maçlarla belli olacak

TAKIMLAR NETLEŞTİ

Play-Off, 2020-2021 futbol sezonunda Süper Amatör Ligde mücadele edecek 3 takımın belirlenmesi açısından önemli rol oynayacak. 4’erli 2 gruptan oluşacak Play-Off’ta tek maç eleme usulü uygulanacak. Play-Off’u, Merkez A, Merkez B, Ereğli ve Çaycuma gruplarında ilk 2’de yer alan toplam 8 takım oluşturacak.

Söz konusu bu takımlar belli oldu. Merkez A grubunda Üzülmezspor ile Tersanespor, Merkez B grubunda Kozlu Belediyespor ile Çatalağzı Demirspor, Ereğli grubunda Balıspor ile Gülüç Belediyespor, Çaycuma grubunda Saltukovaspor ile Kayıkçılar Gençlerbirliği gruplarını ilk 2’de tamamlayarak Play-Off’un yolunu tuttu.

Merkez A’da Üzülmezspor, Merkez B’de Kozlu Belediyespor lider unvana sahip. Üzülmezspor üst üstte 9 maç hiç kaybetmezken, Kozlu Belediyespor 11’de 11’lik galibiyet serisiyle ligde yenilgi almayan tek takım olma unvanına sahip. Yeşil-Beyazlılar, Zonguldak Gençlikspor’la oynayacağı son hafta maçını da kazanıp bu unvanla Play-Off’a çıkmak istiyor. Çaycuma ve Ereğli grubunda liderler son hafta maçlarıyla kendini belli edecek.

Çaycuma grubunda Saltukovaspor 28 puanla ilk sırada, Kayıkçılar Gençlerbirliği ise 27 puanla ikinci sırada yer alıyor. Son hafta Saltukovaspor, Çomranlı Köyüspor’la karşılaşırken, Kayıkçılar Gençlerbirliği ligden çekilen Filyos Atesşspor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak. Saltukovaspor’un grup şampiyonu unvanını elde edebilmesi için son hafta maçını muhakkak kazanması şart.

Ereğli grubunda da durum bundan farksız değil. Son hafta öncesi Balıspor 21 puanla ilk sırada, Gülüç Belediyespor ise 20 puanla ikinci sırada yer alıyor. 1’er puan farkla sıralanan bu iki takımın puantajdaki durumunu iki takım arasında oynanacak son hafta maçı belirleyecek. Liderliğin averaja kalma durumu yok. Balıspor’a grup şampiyonluğu için beraberlik daha yararken, Gülüç’ün mutlak kazanması gerekiyor. İki takım arasında ilk yarıda oynanan maç, Gülüç Belediyespor’un 4-1 üstünlüğüyle sona ermişti.

KÜME DÜŞTÜLER

Üstte durum böyleyken, alt bölümde düşen takımlar da kesinleşti. Merkez A grubunda Terakkispor, Merkez B grubunda Çatalağzı Doğanspor, Ereğli grubunda son haftayı maç yapmadan BAY geçecek Sücüllü Yalıboyuspor, Çaycuma grubunda Filyos Ateşspor İkinci Amatör Küme’ye geriledi. Bu takımlardan Filyos Ateşspor ile Çatalağzı Doğanspor haftalar öncesinden ligden çekilmişti.

PLAY-OFF

MERKEZ A GRUBU

Üzülmezspor (27)

Tersanespor (18)

MERKEZ B GRUBU

Kozlu Belediyespor (33)

Çatalağzı Demirspor (26)

ÇAYCUMA GRUBU

Saltukovaspor (28)

Kayıkçılar Gençlerbirliği (27)

EREĞLİ GRUBU

Balıspor (21)

Gülüç Belediyespor (20)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi