Zonguldak Kömürspor, Pazar günü Sarıyer’le oynayacağı maçla uzun aradan sonra Devrek İlçe Stadı’na ‘merhaba’ diyecek. Elmas, 2016-2017 sezonunda 2-1 kazanılan Ofspor maçıyla Devrek’e veda etmişti.

KARAELMAS Kemal Köksal Stadı’nın kötü olan zemininden istediği futbol ve skor verimi alamadığı için iç saha maçlarını Devrek İlçe Stadı’nda oynamak isteyen Zonguldak Kömürspor’un bu talebi, güvenlik sertifikası başta olmak üzere talimatlarda belirtilen eksikliklerin giderilmesiyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edildi. 8 Mart Pazar gün ki Sarıyer karşılaşması Devrek İlçe Stadı’nın ev sahipliğinde oynanacak.

Yeniden ‘merhaba’ Devrek

Zonguldak Kömürspor, bu maçla birlikte tam bin 45 gün aradan sonra Devrek İlçe Stadı’nda 3 puan mücadelesi verecek. Temsilcimiz, kapalı tribün çalışması nedeniyle 2016-17 sezonunda maçlarını Devrek İlçe Stadı’nda oynamış, 17 maçta aldığı 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgiyle 31 puan toplamıştı.

Lacivert-Kırmızılı takım, Devrek’teki son maçta 29 Nisan 2017 tarihinde Ofspor’u konuk etmiş, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmıştı. Beyaz grup ekibi, bin 45 gün sonra Devrek’te yeniden galibiyet arayacak.

Kömürspor'un Devrek karnesi

17 MAÇ

8 GALİBİYET,

7 BERABERLİK,

2 YENİLGİ

Zonguldak Kömürspor-Körfez SK: 1-0

Zonguldak Kömürspor-Pendikspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraş: 1-1

Zonguldak Kömürspor-1922 Konyaspor: 2-0

Zonguldak Kömürspor-İstanbulspor: 0-1

Zonguldak Kömürspor-Bağcılarspor: 4-1

Zonguldak Kömürspor-Fethiyespor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Bucaspor: 0-1

Zonguldak Kömürspor-Sivas Belediyespor: 4-1

Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Amedspor: 3-2

Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediyespor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Tepecikspor: 3-2

Zonguldak Kömürspor-BB Erzurumspor: 3-1

Zonguldak Kömürspor-Keçiörengücüspor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Karagümrükspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Ofspor: 2-1

Devrek’te sessiz bir Pazar yaşanacak

SEYİRCİ GİREMEYECEK

ZONGULDAK Kömürspor, uzun aradan sonra boy göstereceği Devrek İlçe Stadı’nda sessiz bir 90 dakika mücadelesi verecek. 25’inci haftada Kemal Köksal Stadı’nda oynanan Hekimoğlu Trabzon maçındaki çirkin ve kötü tezahüratın bu sezon iç sahada oynanan maçta 5’inci kez tekrarlanması üzerine 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Kömürspor, bu cezasını Sarıyer maçında çekecek. Dolayısıyla karşılaşma lacivert-kırmızılı taraftara kapalı olacak. Ceza sadece Zonguldak Kömürspor’u kapsadığı için gelmeleri halinde Sarıyer taraftarı kendisine ayrılan bölümde yerini alabilecek.

KEMAL KÖKSAL STADI SEZONU KAPATTI

KALAN haftalarda iç saha maçlarının Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak olması üzerine sezon başından bu yana Zonguldak'tak maçlara ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı sezonu kapattı. Bu sezon en çok zeminden yana eleştiri alan stat, 25 Nisan’da bitecek lig sonuna kadar sadece antrenmanlar için kullanılacak.

Bu arada zemin ve saha şartları yönünden sakatlıklara davetiye çıkaran, üstelik kısa bir süre önce Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı saha ve zemin denetçileri tarafından yapılan inceleme sonunda maç oynanamaz raporu hazırlanan saha zemini, sezon biter bitmez Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından zemin yenileme çalışmaları kapsamında ihaleye çıkarılacak.

Zonguldak Kömürspor, ligde kalan 8 haftalık bölümde bu haftaki Sarıyer maçı dışında 22 Mart’ta 1922 Konyaspor, 5 Nisan’da Pendikspor, 19 Nisan’da Tarsus İdmanyurdu maçlarını da 56 kilometre uzaklıktaki Devrek İlçe Stadı’nın ev sahipliğinde oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

29 NİSAN 2017

DEVREK'TEKİ SON MAÇTAN FOTOĞRAFLAR... 

Hüseyin Ekinci'nin arşivinden @fotomuhabir67

Editör: Haber Merkezi