3 yıl önce Ereğli Genç Yıldızspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan 13 yaşındaki Yusuf Gülsoy, yine adından bahsettirdi. Geçen hafta Beşiktaş’a 3 gol birden atan Sarı-Kanarya, bu hafta da Galatasaray ağlarını 2 kez havalandırdı.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun altyapı yaş gruplarında profesyonelliğe hazırlık aşaması olarak uygulamaya koyduğu Bölgesel Gelişim Elit Futbol Ligi’nde Zonguldaklı fırtınası esiyor.

3 yıl önce başladığı futbolda 16 Şubat 2018’den bu yana Fenerbahçe’nin altyapısında forma giyen Yusuf Gülsoy, Elit U14 Ligi’nde son iki haftaya damgasını vurdu. Geçen hafta Beşiktaş’a 3 gol atan 13 yaşındaki yetenek, bu hafta da Galatasaray ağlarını 2 kez salladı.

Ereğli’de 2014 yılından bu yana hizmet veren Kdz. Ereğli Fenerbahçe Futbol Okulu’nun 2017 yılında futbola kazandırdığı ve aynı yıl Kdz. Ereğli Genç Yıldızspor’da resmi lisanslı futbolcu olarak yerel amatör futbol liglerinde top koşturmaya başlayan Yusuf Gülsoy, burada aldığı bir senelik futbol eğitiminin ardından geçen yıl Şubat ayında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Temel futbol eğitimine son bir yıldır sarı-lacivertli kulüple devam eden Yusuf, 13 yaşında olmasına rağmen bu sezon 20 Ekim’de Bursaspor’la oynanan 7’nci hafta maçıyla U14 takımında forma giymeye başladı.

Bu maçla birlikte 15’inci haftaya kadar 7 maçta kadronun değişilmez ismi olan Yusuf, son iki haftada önce Beşiktaş, ardından Galatasaray’la oynanan mini derbi maçlarda sergilediği futbol ve attığı gollerle adından sıkça söz ettirdi.

4 dakikada 2 gole imza attı

Geçen hafta Beşiktaş’la oynanan maçta biri frikikten 3 gol atarak hem hat-trick yapan, hem de takımını 3-2’lik galibiyete taşıyan Yusuf, bu hafta Galatasaray’la oynanan derbi maçta da sahne aldı. Sarı-Lacivertli golcü, 3-2 kazanılan maçta 53 ve 57’nci dakikalarda attığı gollerle yine galibiyeti getiren isim oldu. Fenerbahçe’nin diğeri golünü, 49’uncu dakikada Asaf Akın Sert kaydetti.

Fenerbahçe, bu yaş grubunda ilk yarıda oynanan maçlarda Beşiktaş’a 1-0, Galatasaray’a 4-1 mağlup olmuştu. 6 ve 13 Ekim’deki ilk maçlarda henüz kadroya girmeyen Yusuf, 2.5 ay sonra oynanan rövanş maçlarında sırtına geçirdiği sarı-lacivertli formayla gol şov yaparak biran da dikkatleri üzerinde topladı.

Yusuf, 7’nci lig maçında Kasımpaşa (1), Beşiktaş (3) ve Galatasaray’a (2) attığı gollerle gol sayısını 6’ya çıkardı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

ŞAFAK Spor’u instagramdan da takip edebilirsiniz... @fotomuhabir67

Editör: Haber Merkezi