AĞLANACAK HALİMİZ VAR!

ŞEHİR BU DURUMA SESSİZ!

Hafta sonu Çorum FK’yla karşılaşacak Zonguldak Kömürspor, zorlu 90 dakikanın hazırlıklarına adeta bir ‘göçebe’ misali’ hazırlanıyor. Antrenman sahası olmayan takım, maçın çim zeminde oynanacak olmasına rağmen sentetik zeminli sahada çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum futbolcuda özellikle adale sakatlıklarına davetiye çıkarıyor.

2. LİG Beyaz grup takımlarından Zonguldak Kömürspor, tüm imkansızlıklara rağmen play-off mücadelesi veriyor. Takım, geride kalan 22 haftalık süreci, göçebe hayatı şeklinde geçirdi.  

Kulüp binasında yarım kalan tadilat çalışmaları nedeniyle sezon başından bu yana DSİ’ye ait misafirhanede konaklayan takım, kendisine ait antrenman sahası olmadığı için maçlara uzak mesafedeki farklı sahalarda hazırlanıyor.

Maçlarını Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisli Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynayan Zonguldak Kömürspor, antrenman sahası olmadığı için idmanlarını ağırlıklı olarak burada yapmak zorunda kalıyor. Haftanın hemen her günü yapılan antrenmanlar nedeniyle bozulan çim zemin ve buna bağlı olarak futbolcuların maç performanslarında yaşanan düşüş üzerine teknik direktör Serkan Afacan, idman sahası ve programını neredeyse her gün mecburen değiştiriyor.

Sezon başından bu yana bu şekilde devam eden süreçte maalesef her hangi bir değişiklik yok. 22’nci haftayı 31 puanla play-off yarışı içinde tamamlayan takım, hala aynı sorunlarla karşı karşıya. Hafta sonu deplasmanda Çorum FK ile karşılaşacak olan takım, Karaelmas Kemal Köksal Stadı bakıma alındığı için idmanlarını yine farklı farklı saha ve zeminde yapmak zorunda kaldı.

Maçın doğal çim zeminde oynanacak olmasına rağmen şehir içinde alternatif çim saha olmaması nedeniyle haftanın ilk çalışmasını dün sentetik zeminli Fener sahasında yapan kırmızı-lacivertli takım, bugün ki idman için sabahtan bu yana saha arayışı içinde.

İdman için 56 kilometrelik yol gideceklerdi!

İdmanın önce şehre 56 kilometre uzaklıktaki Devrek İlçe Stadı’nda yapılması kararlaştırıldı. Programı buna göre düzenleyen teknik direktör Serkan Afacan, futbolcularla yaptığı toplantının ardından mecburi değişikliğe gitti.

Yeni program, yine sentetik zeminli Fener sahasına göre düzenlendi. Takım, dün olduğu gibi yine Fener’deki sentetik zeminli sahada çalışacak. Fakat bu durum futbolcuda adale sakatlıklarına davetiye çıkarıyor. Serhat Baştan’ın belindeki ağrılar nedeniyle geçen hafta Sancaktepe FK maçında oynayamamasının tek nedeni sentetikte yapılan idmandı.

Sakatlık riskine rağmen antrenman sahası olmadığı idmanı sentetikte yapmak zorunda kalan Afacan, Çarşamba mesaisi için hazırladığı idman programını uygulamaya koyacak.

İmkansızlıklar nedeniyle antrenman programını günlük hatta saatlik olarak yeniden düzenlemek zorunda kalan Serkan hoca, zaten Sancaktepe yenilgisinin moral bozukluğu içindeki futbolcularını zorlu karşılaşmaya bu şartlar altında motive etmeye çalışıyor.

Ekonomik krizin yanı sıra konaklama ve tesis yönünden yaşanılan tüm bu imkansızlıklara karşın takımın yüksek bütçeli kulüplerle hala play-off yarışı veriyor olması, spor kamuoyu tarafından takdire şayan görülüyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi