ZONGULDAK’TA, Amatör Spor Haftası heyecanı... 7-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan spor haftası kapsamında Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yürüyüş ve spor gösterileri organize edildi.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Vali Erdoğan Bektaş ve Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı başta olmak üzere protokol üyelerinin katıldığı yürüyüş sonunda atletizm, bocce, dart, curling, cirit atma, gülle atma ve okçuluk gibi farklı branşlarda ulusal ve uluslararası dereceleri bulunan sporcular tarafından mini spor gösterisi yapıldı. Gösteriler sırasında Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, spor branşları ve sporcular hakkında Bektaş’ı bilgilendirdi, başarılı performans sergileyen sporcular bol bol alkış aldı.

Vali Bektaş ile Emniyet Müdürü Turanlı, dart gösterisinin ardından atış alanına geçip hünerlerini sergiledi. İkili hedefi 12’den vurdu.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, kutlama alanında yaptığı konuşmada, “Ülke genelinde olduğu gibi bizlerde amatör spor haftası heyecanı içindeyiz. Burada amaç; 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımızı spora yönlendirmek, spora teşvik etmek ve spor kültürü oluşturmak. Bu farkındalığı yaratmak için kutladığımız hafta tüm sporcu ve antrenörlerimize hayırlı olsun. Bizler spor ve sporcunun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Spor Bakanlığımız bu konuda oldukça hassas. Spor faaliyetlerinin gelişmesi, sporcu ve başarı sayısının artması için özellikle tesisleşmeye büyük önem verilmekte. Bu destekleri karşılıksız bırakmıyoruz. İlimizde çok sayıda branşta Milli seviyeye ulaşmış sporcularımız var. Gayretimiz Milli sporcu sayısını artırmak. Unutulmamalıdır ki; Milli ve profesyonel sporcunun temeli amatör spordur. Amatörlerin başarısı, o ilin ulusal düzeydeki başarı çıtasının yukarıya çıkması demektir. Hepinize spor dolu günler diliyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi