FUTBOLDA koronavirüs tedbirleri artırıldı. Olağanüstü toplanan Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel lig maçlarının seyircisiz oynatılması kararının ardından amatör futbolla ilgili de radikal kararlar aldı.

Bugün sabah yapılan toplantıda deplasmanlı olarak oynanan Bölgesel Amatör Lig başta olmak üzere yerel amatör futbol ligleriyle önemli kararlara imza atıldı.

Bölgesel Amatör Ligde erteleme ya da iptal söz konusu değil. Lig belirtilen statüde oynanmaya devam edecek fakat maçlara seyirci kesinlikle alınmayacak. Tribüne sadece her iki takımın en fazla 15 yöneticisi ile 18 kişilik kadroya yazılmayan 5 yedek futbolcu alınacak.

İllerde yerel düzeydeki Süper Amatör Lig, İkinci Amatör Küme, U19 futbol ligi müsabakaları oynanmaya devam edecek, müsabakalara tıpkı Bölgesel Amatör Ligde olduğu gibi seyirci alınmayacak.

Yerel bazdaki alt yaş ligleri tatil edildi. U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerini kapsayan bu karar doğrultusunda söz konusu liglerde maç oynanmayacak.

Karar kapsamında Türkiye şampiyonaları da iptal. 19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerini ilgilendiren bu karar, sadece 2019-2020 sezonunu kapsayacak şekilde yapılmayacak. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri de karar kapsamına alındı. Bu iki ligde de bu sezon maç oynanmayacak.

TFF Amatör Kurul Başkanı aynı zamanda Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez tarafından tüm illerdeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na gönderilen tedbir kararları kulüp ve spor kamuoyuyla paylaşıldı.

 İşte ilgili maddeler:

1-)Bölgesel Amatör Lig müsabakaları statüde belirtilen haliyle oynanmaya devam edilecektir. Bu müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak olup, tribünlere kesinlikle seyirci alınmayacaktır. Her iki takımın en fazla 15 yönetici ile 18’e yazılmayan 5 yedek futbolcusu tribünlere alınacaktır.

2-)İllerimizde büyükler kategorisinde yerel olarak oynanan Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör ligler ile 19 1. ve U19 2. Amatör ligler oynanmaya devam edecek olup bu müsabakalar seyircisiz oynanacaktır. Bu müsabakalara kaç yönetici gireceği Futbol İl Temsilcilikleri tarafından belirlenecektir.

3-)U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacaktır.

4-)U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacaktır.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi