Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta tatil edilen amatör futbol liglerinin geleceği belirsizliğini koruyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) aldığı ortak karar neticesinde şimdilik şartı ile 18 Temmuz’da başlayacağı duyurulan liglerle ilgili nihai kararın ne olacağı kulüpler tarafından merak ediliyor. Net karar çıkmadığı için geleceğe dair planlama yapamayan kulüpler, kararın biran önce alınıp kamuoyuyla paylaşılmasını istiyor.

Karar, 25 Haziran’a kadar açıklanacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı vekili aynı zamanda Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, Bölgesel ve Süper Amatör Ligle ilgili kararın önümüzdeki hafta verileceğini duyurdu.

Türkiye’yi kucaklayan bir rol üstlenen Bölgesel Amatör Lig ile yerel seviyedeki amatör ligler ile çeşitli senaryolar hazırlayan Düşmez’in yakın çevresine “Bu haftadan sonra yönetim kurulumuz, başkanımızın önderliğinde bir karar verecek. Çeşitli senaryolarımız var. İnsan sağlığını ön planda tutarak, futbolu 81 ilde yaşatmak ve nefes aldırmak istiyoruz” şeklinde ifadelerde bulunduğu belirtildi.

Öte yandan, Zonguldak’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor, ligin oynanması taraftarı değil. Her iki kulüpte federasyona, ligin oynanmaması yönünde öneri dilekçesi verdi. Devrek ve Ereğli gibi ligin oynanmamasını isteyen kulüp sayısı oldukça fazla.

Yerel seviyedeki Süper Amatör Lig’de lider konumda olan Kilimli Belediyespor ise TFF ve TASKK işbirliğinde çıkacak kararı bekliyor. Nihai karar çıkmadan hazırlık çalışmalarına başlamayan kulüp, kesin karara göre planlama içine girecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi