TÜRKİYE Amatör İşler Kurulu, koronavirüs tehdidi nedeniyle amatör futbol müsabakaları sırasında önlem amaçlı tedbir şartı getirdi. Kurul Başkanı Ali Düşmez’in Türkiye geneli tüm Futbol İl Temsilcilerine gönderdiği duyuruda, koronavirüs ile ilgili alınması gereken tedbirler sıralandı.

4 madde halinde yayınlanan duyuruda, tesislerdeki dezenfekteye dikkat çekildi, saha içinde bulunan sağlıkçı, saha komiseri, federasyon temsilcilerinin el dezenfektanı uygulaması konusunda uyarılması istendi. Duyuruda ayrıca dezenfekte işlemi yapılacak kapalı alanlarla ilgili olarak Valilik, Sağlık İl müdürlüğü, belediye ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden yardım alınabileceği vurgulandı.

İşte o maddeler:
1- Ev sahibi ve misafir takım futbolcu ve yöneticileri ile müsabaka hakemlerine el dezenfektanı uygulaması yapmaları konusunda hatırlatma yapılmalıdır.

2- Saha içinde bulunan sağlıkçı, saha komiseri, federasyon temsilcileri, el dezenfektanı uygulaması yapmaları konusunda uyarılmalıdır.

3-Müsabaka öncesi takım soyunma odaları, hakem odası ve tuvaletlerin yüzeysel dezenfeksiyonu sağlanmalı ve hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.

4-Müsabaka oynanacak olan saha ve stadların seyirci girişi alanlarındaki kapalı yerlere ve tuvaletlerin dezenfekte eilmesine dikkat edilmelidir.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi