ZONGULDAK’TA, İkinci Amatör Küme futbol liginde mücadele eden Kozlu Merkez Topbaşıspor Kulübü, hem koronavirüs, hem de Ramazan ayı dolayısıyla “Önce hanemize, sonra mahallemize sahip çıkacağız” sloganıyla ihtiyaç sahibi 35 aileye yardımda bulundu.

Merkez Topbaşı’nda 1993 yılında kurulan kulüp, kulübe üye maden işçileri ile yönetim kurulu üyelerinin maddi destekleriyle ayakta duruyor. Her amatör futbol kulübü gibi ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşayan kulüp, dar bütçeye rağmen koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaş ile içinde bulunulan Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere destekte bulundu.

Kulübe üye maden işçilerinden 2019-2020 sezonu için aylık kesilen 5 TL tutarındaki aidatlarla biriken paranın yanı sıra yönetim kurulu üyelerinin katkılarıyla oluşturulan havuzda toplanan parayla bu zor dönemde 35 aileye el uzatıldı. Kulüp, hediye çekleri önceden tespit ettiği ailelere tek tek dağıttı. Aileler, çeklerle birlikte anlaşmalı marketten ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

İlk etapta 35 aileye ulaşan kulüp yönetimi, imkanları daha da zorlayarak 50 aileye ulaşmak istiyor. Yokluklar içindeki amatör kulübün buna rağmen bütçenin elverdiği ölçüde yaptığı yardım, Merkez Topbaşıspor camiası ve spor kamuoyunda takdir gördü.

Merkez Topbaşı’nda 27 yıldır yöre gençlerine hizmet eden kulüp, sezon başında yaptığı kongrede yönetim kurulunu yenilemiş, peşine yöre gençlerinin oluşturduğu genç takımla İkinci Amatör Küme’deki mücadelesine devam etmişti. Merkez B grubunda yer alan Kozlu temsilcisi 4 puanla 3’üncü sırada yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi