Tarsus İdmanyurdu deplasmanında 7-1’lik farklı yenilgiyle camiaya büyük şok yaşatan Zonguldak Kömürspor, tarihinde ikinci kez 7 gollü yenilgi aldı. Lacivert-Kırmızılı takım, 2004-2005 sezonunda da yine 2. Ligde Eyüpspor’a 7-2 mağlup olmuştu.

15 YIL SONRA YİNE 7!

BEYAZ grupta 16’ncı haftaya gelesiye kadar kısıtlı imkanlara rağmen oynadığı futbol ve topladığı puanlarla parmakla gösterilen, zaman zaman ulusal televizyonlara bile konu olan Zonguldak Kömürspor, Tarsus İdmanyurdu karşısında aldığı tarihi yenilgiyle 7’den 77 tüm herkeste hayal kırıklığı oluşturdu. Zorlu deplasmanda futbol adına hiçbir varlık ortaya koyamayan, maçın başlama düdüğüyle birlikte rakip takımı adeta seyreden Kömürspor takımı, kalesinde gördüğü 7 golle tarihinin en ağır yenilgilerinden ikincisini aldı.

Yine 2. Ligdeydi

7 gollü yenilgi Zonguldak Kömürspor için ilk değil. Lacivert-Kırmızılı renkler, 2004-2005 sezonunda da 7 gollü yenilgi gördü. Mücadele ettiği 2. Lig B Kategorisi B grubunda 14’üncü haftada İstanbul deplasmanında Eyüpspor’a konuk olan Zonguldak Kömürspor takımı, ilk yarısı 1-1 berabere biten maçı, ikinci yarıda kalesinde 6 gol daha görünce 7-2 yenik tamamladı. Kömürspor takımı, o sezon 17 takımlı grubu 42 puanla 9’uncu sırada tamamladı. Tarihe kara leke olarak geçe bu yenilgiden 15 sene sonra Zonguldak, bu kez Tarsus deplasmanında ikinci ağır hezimeti yaşadı. 

YENİLGİYİ UNUTMALIYIZ

TARSUS’TAN ağır yaralı dönen Kömürspor takımı yara sarıyor. Hafta sonu ilk yarının son maçında saha ve seyircisi önünde Afyonspor’u konuk edecek lacivert-kırmızılı takım, en azından bu maçı kazanıp kendisini affettirmek istiyor. Kömürspor takımı, Afyonspor maçıyla bu sezon sahasındaki 9’uncu maçını oynayacak. Temsilcimiz, iç sahadaki 8 maçın 4’ünde galip gelirken, 1’inde berabere kaldı, 3’ünde mağlup oldu.

EMRE CAN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

ZONGULDAK Kömürspor’da cezalılar listesine stoper Emre Can Coşkun da girdi. Tarsus İdmanyurdu maçında gördüğü sarı kartla 4 sarı kart sınırını ihlal eden 25 yaşındaki futbolcu, ilk yarının son haftasında Afyonspor’la oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Emre Can, daha önce Samsunspor, Gümüşhanespor ve Başkent Akademi maçlarında sarı kart görmüştü.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi