28 takımın katılımıyla başlayan Birinci Amatör Küme’yi Play-Off heyecanı sardı. Gruplarda son düzlüğe girilirken, 4 takım Play-Off bileti aldı. Bu takımlardan Üzülmez ve Kozlu lider unvana sahip.

BİRİNCİ Amatör Küme gruplarında normal sezonun bitmek üzere. Merkez A’da son haftaya girilirken, Merkez B, Ereğli ve Çaycuma gruplarından bitime 2 maç kaldı.

Merkez A grubunda 24 puanla ilk sıradaki Üzülmezspor ile 17 puanla ikinci basamakta yer alan Tersanespor Play-Off çıktı. Normal sezonu Polisgücüspor maçıyla noktalayacak Üzülmezspor, Play-Off’ta lider unvanla mücadele edecek.

Merkez B grubunda Kozlu Belediyespor ile Çatalağzı Demirspor Play-Off’ta. 10’da 10’luk galibiyet serisi tutturan Kozlu Belediyespor şampiyon unvana sahip. 23 puanla ikinci sıradaki Çatalağzı Demirspor, 3’üncü Zonguldak Gençlikspor’un 6 puan önünde yer alıyor. Henüz BAY hakkını kullanmasa da 3-1 ve 3-0’lık skorlarla averajda önde olan Çatalağzı Demirspor Play-Off’u garantiledi.

Çaycuma grubunda 27 puanla ilk sırada yer alan Saltukovaspor ile 26 puanla ikinci sıradaki Kayıkçılar Gençlerbirliği Play-Off’a göz kırpıyor. 23 puanla 3’üncü sıradaki Nebioğlu Gençlikspor’un 12’nci haftada yarıda kalan Veliköyüspor maçı henüz karara bağlanmadı. Nebioğlulu futbolcunun hakeme fiiliyi müdahalesi nedeniyle tamamlanamayan maçın Veliköyüspor’un 3-0 hükmen lehine sonuçlanması bekleniyor. Nebioğlu ekibine 3 puan silme cezası da verilebilir.

Ereğli grubunda büyük yarış yaşanıyor. 18 puanlı Balıspor, 17 puanla Gülüç Belediyespor ve 16 puanlı Kepez Çaylıoğluspor Play-Off için çekişiyor. Grupta ligin bitmesine 2 hafta var.

Üst tarafta son 4 Play-Off adayını bekleyen ligde, düşecek 4 takımdan 3’ü belli oldu. Merkez A’da Terakkispor, Merkez B’de Çatalağzı Doğanspor, Çaycuma’da Filyos Ateşspor küme düştü. Ereğli’de, Sücüllü Yalıboyuspor (10), Kandilli Belediyespor (11), Bayatspor (11) ve Zonguldak Ereğlispor (12) düşmeme mücadelesi veriyor.

SONUÇLAR

Çaycuma Yakaspor-Filyos Ateşspor: 3-0

Çomranlı Köyüspor-Veliköyüspor: 2-3

Gökçebeyspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği: 1-3

Nebioğlu Gençlikspor-Saltukovaspor: 1-2

Zonguldak Ereğlispor-Sücüllü Yalıspor: 1-4

Kandilli Belediyespor-Gülüç Belediyespor: 3-2

Ereğli Bayatspor-Kepez Çaylıoğluspor: 0-2

Kozlu Belediyespor-Çatalağzı Demirspor: 8-2

Beycuma Cezaevispor-Zonguldak Gençlikspor: 2-3

Karaelmasspor-Çatalağzı Doğanspor: 3-0 (H)

HAFTANIN MAÇLARI

Filyos Ateşspor-Gökçebeyspor: 0-3 (H)

Veliköyüspor-Çaycuma Yakaspor

Saltukovaspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği

Nebioğlu Gençlikspor-Çomranlı Köyüspor

Gülüç Belediyespor-Zonguldak Ereğlispor

Kepez Çaylıoğluspor-Kandilli Belediyespor

Sücüllü Yalıboyuspor-Balıspor

Çatalağzı Doğanspor-Kozlu Belediyespor: 0-3 (H)

Zonguldak Gençlikspor-Karaelmasspor

Çatalağzı Demirspor-Tepebaşıspor

Üzülmezspor-Polisgücüspor

Ayiçispor-Tersanespor

Merkez Atölyesi-Terakkispor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi