BİRİNCİ Amatör Küme ekibi Terakkispor’da derin üzüntü. 2016-17 sezonunda İkinci Amatör Küme şampiyonu olarak lige yükselen bordo-beyazlı takım, mücadele ettiği Merkez A grubunda bitime bir maç kala küme düştü.

Üzülmezspor, Tersanespor, Ayiçispor, Polisgücüspor, Merkez Atölyesispor’un yer aldığı grupta sezona farklı galibiyetle başlayan Terakkispor, genç kadrosuyla güzel futbol oynamasına karşın bu galibiyetin devamını getiremeyince ligde tutunamadı.

Haftaya 3 puanla son sırada giren Terakkispor, 9’uncu lig sınavını Ayiçispor’a karşı verdi. Fener sahasındaki mücadeleye mutlak galibiyet düşüncesiyle çıkan Terakkispor, sahadan 2-2’lik skorla ayrıldı. Bordo-Beyazlılar son dakikada kazandığı faul atışında galibiyete çok yaklaştı fakat top direğe takıldı.

Bu beraberlik üzerine puanını 4’e çıkaran Terakkispor, 10’uncu aynı zamanda sezonun son maçı öncesi puantaj sıralamasında bir basamak üstte yer alan Merkez Atölyesispor’un 5 puan gerisinde kaldı. Dolayısıyla son hafta maçları öncesi Merkez ekibinin ligden düşmesin kesinleşti.

Terakkispor, 2016-17 sezonunda İkinci Amatör Küme şampiyonluğuyla uzun aradan sonra Birinci Amatör Küme’ye çıkmış, ilk sezonu 15 puanla 5’inci, ikinci sezonu 34 puanla 4’üncü sırada tamamlamıştı.

Bordo-Beyazlılar, 3’üncü Birinci Amatör Küme sezonunda geride kalan 9 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 7 yenilgi aldı.

İlk ve tek galibiyetini ilk hafta Polisgücüspor’u 4-1 yenerek elde Terakki takımı, ardından üst üstte maç hiç puan alamadı. Bu süreçte Tersanespor’a 4-2, 3-0, Üzülmezspor’a 4-2, 5-0, Ayiçispor’a 7-2, Merkez Atölyesispor’a 3-0, Polisgücüspor’a 2-1 mağlup olan Merkez ekibi, son sıraya demirledi.

7 maç aradan sonra gelen 2-2’lik Ayiçispor beraberliğiyle alınan 1 puan ise, Terakkispor takımını düşmekten kurtaramadı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

       

Editör: Haber Merkezi