8 ve 9’uncu haftaları peş peşe galibiyetlerle kapatan Zonguldak Kömürspor, sonrasında galibiyeti unuttu, ikisi deplasman üç maçta 3 puanı bir arada göremedi.

2. LİGDE play-off hesapları yapan Zonguldak Kömürspor’da son haftalarda yaşanan düşüş dikkat çekici. Beyaz grup ekibi, 10 ila 12’nci haftalar arasında ikisi deplasman olmak üzere oynadığı 3 maçta galip gelemedi.

8 ve 9’uncu haftalarda biri Hekimoğlu Trabzon, diğeri Şanlıurfaspor karşısında galibiyetler serisi yakalayan Zonguldak Kömürspor, 10, 11 ve 12’nci haftalarda 3 puan boşluğu yaşadı. 3 puan sessizliğiyle geçen bu sürede 2 beraberlik, 1 yenilgi alan Kömürspor, puan hanesine sadece 2 puan yazdırırken, 7 önemli puanı kayıp hanesine yazdırdı.

İlk kez 3 maçlık kötü seri

ZONGULDAK Kömürspor, bu sezon ilk kez 3 maç kazanamama grafiği çizdi. 6 ve 7’nci haftalarda bir mağlubiyet, bir beraberlik istatistiğiyle kötü dönem yaşayan Kömürspor, bu kez 3 maçlık kazanamama serisiyle ikinci kötü dönemi süreci yaşıyor.

Lacivert-Kırmızılı takımın skor başarısı yönündeki düşüş 10’uncu haftada deplasmanda aldığı 2-2’lik Sarıyer beraberliğiyle başladı. Bu maçın ardından Samsunspor’a 2-0 yenilen Zonguldak temsilcisi, son lig maçında alt sıralardaki 1922 Konyaspor’la 1-1 berabere kaldı. Genel tablo itibariyle büyük bir düşüş sergilediği gözlenen Kömürspor, puantajda 7’ncı sırada yer alıyor.

19 puana sahip takım ile üzerindeki Hekimoğlu Trabzon ve Afyonspor’la arasındaki puan farkı 1. Önemli puan kayıplarına rağmen yarışta hala aday takımlar arasında yer alan Lacivert-Kırmızılı takım için tek dezavantaj alttaki Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor, İnegölspor ve Sarıyer’le aradaki puan farkının 3 ve aşağısına düşmesi. Kömürspor, söz konusu bu takımlardan Tarsus İdmanyurdu ve Pendikspor’la henüz oynamazken, İnegölspor’u 1-0 yendi, Sarıyer’le 2-2 berabere kaldı.

12’nci hafta itibariyle üsteki takımlarla bağı sıkı sıkıya olan Kömürspor, ilk yarı sonuna kadar bu avantajı koruyup alttaki takımlarla aradaki puan farkını açmak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi