Koronavirüs salgını nedeniyle 28’inci haftada ertelenen futbolun Haziran’da yeniden başlaması öngörülüyor. Bu kapsamda Mayıs’ın ikinci haftası topbaşı yapması beklenen Kömürspor’da en istikrarlı futbolcu savunma ile forvetten çıktı.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da 28’inci hafta itibariyle en istikrarlı futbolcu savunmanın 31 yaşındaki tecrübeli ismi Hakan Çevik oldu.

Lacivert-Kırmızılı takımın sezon başında Keçiörengücüspor’dan transfer ettiği savunma oyuncusu, 28’inci hafta itibariyle en fazla forma giyen oyuncu oldu. 4 sarı kart ihlali nedeniyle cezalı duruma düştüğü 17’nci haftayı boş geçen Hakan, geri kalan 27 maçın tamamında 90’ar dakika süre aldı. Toplamda 2 bin 430 dakikayla takımın en istikrarlı futbolcusu olan tecrübeli stoper, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’nda 120 dakikalık performansıyla istikrarını korudu. Kupa mücadelesiyle birlikte performans süresini 2 bin 550 dakikaya çıkaran Hakan, takım içinde 2 bin 500 dakikayı gören tek futbolcu oldu.

Hakan’ın ardından forvet oyuncusu Mehmet Gürkan Öztürk, en istikrarlı ikinci futbolcu unvanını kazandı. 14 golle takımın en çok gol atan futbolcusu olan ayrıca Beyaz grupta gol krallığı sıralamasında 4’üncü basamakta yer alan Mehmet Gürkan, 28 maçın tamamında toplam 2 bin 356 dakika forma giydi. Bu maçların tümünde ilk onbirde sahaya çıkan golcü, 20 maçta 90’ar dakika sahada kaldı.

9 numara, istikrarının yanı sıra attığı gollerle de skora önemli katkılar sağladı. Kömürsporlu forvet, ilk yarıda Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Hekimoğlu Trabzon (1), Şanlıurfaspor (1), Pendikspor (1), Tarsus İdmanyurdu (1) ve Afyonspor (1), ikinci yarıda Manisa FK (2), Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Çorum FK (1), Şanlıurfaspor (1) ve Samsunspor (1) maçlarında gol sevinci yaşadı.

Biri savunma diğeri forvet iki istikrarlı futbolcunun ardından 2 bin 303 dakikayla orta saha oyuncusu Muammer Sarıkaya, 2 bin 247 dakikayla kaleci Sinan Ören, 2 bin 65 dakikayla orta saha oyuncusu Serhat Baştan ve 2 bin 5 dakikayla sağ bek Ramazan Işık geliyor. Diğer futbolcular ise süre yönünden 2 bin dakikanın altında kaldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi