Günlerin uzaması üzerine profesyonel lig müsabakalarının başlama saatlerinde yeniden düzenlemeye gidildi. Normalde 13.30’da başlayan maçlar, geçen hafta önce 14.00, bu hafta da 14.30 olarak değiştirildi. 7-8 Mart tarihlerinde İstanbul, Ankara, Manisa, Diyarbakır, İnegöl, Zonguldak, Çorum ve Afyon’da oynanacak maçların 1’i 14.00, 8’i 14.30’da başlayacak.

Zonguldak Kömürspor’un sahasında Sarıyer’le oynayacağı karşılaşmanın başlama saati 14.30 olarak belirlendi. Kömürspor cezası nedeniyle bu maçı seyircisiz oynayacak.

Bu arada Zonguldak Kömürspor’un Sarıyer’le hangi statta oynayacağı henüz kesinlik kazanmadı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zemininden şikayetçi olan kulüp, maçlarını Devrek İlçe Stadı’nda oynamak istiyor. Fakat profesyonel lig kriterlerine uygun olmayan ve Güvenlik Sertifikası bulunmayan statla ilgili çalışma başlatan kulüp, eksiklikleri gidermeye çalışıyor.

Saha içi körük, misafir takım taraftarı için turnike başta olmak üzere bir çok eksiği bulunan statta, güvenlik sertifikası için Futbol Federasyonu’nun şart koştuğu emniyet, bayındırlık, sağlık ve belediyenin doldurması gereken formlar var.

Denetimler neticesinde doldurulacak formlar, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onay gördüğü takdirde karşılaşmanın Devrek İlçe Stadı’nda oynanması kesinleşecek. Aksi durumda maç yine Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak.

7 MART CUMARTESİ

Saat 14.30 15 Temmuz Stadı: Sancaktepe FK-Samsunspor

8 MART PAZAR

Saat 14.30 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Şanlıurfaspor

Saat 14.30 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Başkent Akademi

Saat 14.00 Diyarbakır Stadı: Amedspor-Pendikspor

Saat 14.30 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-1922 Konyaspor

Saat 14.30 Zonguldak Kömürspor-Sarıyer (Ev sahibi takıma seyircisiz)

Saat 14.30 Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı: Çorum FK-Hekimoğlu Trabzon

Saat 14.30 Zafer Stadı: Afyonspor-Tarsus İdmanyurdu

Saat 14.30 Kırklareli Stadı: Kırklarelispor-Gümüşhanespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi