2015-16 sezonunda 2. Lige terfi play-off final maçında Kızılcabölükspor’u 2-1 yenerek 10 yıl aradan sonra 2. Lige yükselen Zonguldak Kömürspor, bugün (15 Mayıs) tarihi şampiyonluğunun 4’üncü yıl dönümünü kutluyor.

Zonguldak Kömürspor, 4 yıl önce bugün 2. Lige ayak basmanın yıl dönümünü kutluyor. Türk futbolunda “İşçi Milli takımı” adıyla yerini alan kırmızı-lacivertli takım, 15 Mayıs 2016 tarihinde Çanakkale 18 Mart Stadı’nda elde ettiği tarihi Kızılcabölükspor zaferiyle tam 10 yıl aradan sonra 2. Lige yükselmişti.

1966 yılında Kömürspor’un devamı olarak Zonguldakspor adı altında kurulan, biriken borçları nedeniyle 2011 yılında amatör futbol kulübü Demir Madencilik Dilaverspor’la birleşerek bugün ki adını alan Zonguldak Kömürspor Kulübü, 54 yıllık mazisinin son şampiyonluğunu 2015-16 sezonunda yaşadı.

2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Ligden 3. Lige yükselen Zonguldak ekibi, 2014-15 ve 2015-16 sezonları olmak üzere şehri 3. Ligde temsil etti.

3. Ligdeki ilk sezonu 63 puanla 3’üncü sırada tamamlayarak Play-Off’a kalan Zonguldak Kömürspor, çift maç eleme usulüne göre karşılaştığı İstanbulspor’la 0-0 ve 1-1 berabere kalarak 2. Lig umutlarını bir sonraki sezona bıraktı.

UNUTULMAZ BİR SEZON

2015-16 sezonunda 3. Lig 1. grupta yer alan Zonguldak Kömürspor, 23 Ağustos 2015 tarihinde 3-2’lik Düzcespor galibiyetiyle sonu şampiyonlukla bitecek yolculuğun ilk adımını attı.

36 hafta süren lig maratonuna Zonguldaklı teknik direktör Cahit Terzi’yle başlayan Kırmızı-Lacivertli takım, 17’nci haftada yoluna bir başka Zonguldaklı teknik adam Şenol Demir devam etti.

Şenol Demir, 25 puanla 6’ncı sırada aldığı takımla kalan 19 haftada 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgiyle 38 puan topladı ve bunun neticesinde de normal sezonu 60 puanla 4’üncü sırada tamamlayarak play-offun kapısını araladı.

Önce Tire’yi eledi

Zonguldak Kömürspor, Demir yönetiminde ligdeki başarısını play-offa taşıdı. Kızılcabölükspor, Tire 1922 yeni adıyla 1928 Bucaspor ve Hekimoğlu Trabzon’un yer aldığı play-offta İzmir ekibi Tire 1922’yle eşleşen temsilcimiz, çift maç sistemiyle karşılaştığı rakibini 5 Mayıs’ta Zonguldak’ta 2-1, 9 Mayıs’ta İzmir’de 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Finalde Denizli temsilcisi Kızılcabölükspor’la eşleşen Zonguldak Kömürspor, 15 Mayıs 2016 Pazar günü Çanakkale 18 Mart Stadı’nda şampiyonluk maçına çıktı.

Zonguldak Çanakkale’ye akın etti

Tarihi maçta Zonguldak olduğu gibi Çanakkale’ye akın etti. Sadece Zonguldak değil, Türkiye’nin dört bir yanından kırmızı-lacivertli renklere gönül veren taraftar, Çanakkale’de unutulmaz zafere tanıklık etti. Çanakkale caddelerini kırmızı-lacivertli renklerle donatan taraftar, 17.00’deki maç için erken saatlerde tribünleri doldurmaya başladı.

Berkan ve Onur Eriş şampiyonluğu getiren golleri attı

Serkan Tokat, Fevzi Demirhan ve Önder Yılmaz hakem 3’lüsünün yönettiği karşılaşma Zonguldak Kömürspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Ferdi Yalçın, Hasan Can Özkan, Gökhan Akıllı, Burak Et, Ali Temur, Berkan Akdeniz, Hüseyin Yılmaz, Onur Eriş, Mert Caymaz, Suat Kerçin ve Okan Eken’den oluşan ilk 11’le sahaya çıkan Kömürspor’un yedek kulübesinde Ahmet Taş, Uğurcan Arslantürk, Ercan Coşkun, Kaan Yıldırım, Oğuzhan Bıçak, Batuhan Otyıldız ve Furkan Aydın yer aldı.

Zonguldak’ı aratmayan stat ve tribün ambiyansıyla birlikte muhteşem bir futbol ortaya koyan Kömürspor, 21’inci dakikada Berkan Akdeniz’in penaltı golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıyı bu skorla tamamlayan Zonguldak ekibi, 61’inci dakikada Onur Eriş’in sol kanattan müthiş frikik golüyle farkı 2’ye çıkardı. Kızılcabölükspor 65’inci dakikada Kıvanç Salihoğlu ile skoru 2-1’e getirse de mücadele Zonguldak Kömürspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Serkan Tokat’ın 90 dakikayı bitiren düdüğü çalmasıyla birlikte Zonguldak Kömürspor, şampiyonluğunu ilan ederek tam 10 yıl aradan sonra 2. Lige yükseldi. 18 Mart Stadı protokol tribününde kupa kaptan Suat Kerçin’in ellerinde havaya yükselirken, tribünlerde “Şampiyon Zonguldak” tezahüratları yeri göğü inletiyordu. Çanakkale’de saatlerce süren şampiyonluk coşkusu, bir sonraki gün Zonguldak’a dönüşte şehrin en işlek caddesi Gazipaşa’da deyim yerindeyse 3 gün 3 gece sürmüştü.

Demir tarihe geçti

Bu şampiyonlukla birlikte Zonguldaklı teknik direktör Şenol Demir tarihi bir başarı yakaladı. Demir, futbolculuk kariyerinde uzun yıllar kaptanlığını yaptığı kırmızı-lacivertli takımın başında teknik direktör kimliğiyle şampiyonluk yaşayarak hem camianın 10 yıllık 2. Lig özlemine son verdi, hem de kulüp tarihine geçti.

Başkan Caner’in ikinci şampiyonluğu

Kulüp Başkanı Süleyman Caner de görevi boyunca ikinci kez şampiyonluk yaşadı. 2013-14 sezonundaki ilk başkanlık döneminde Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu gören Başkan, 2015-16 sezonunda 3. Lig şampiyonluğuyla ikinci şampiyonluk kupasını müzeye götürdü.

Bu arada şuan mevcut Belediye Başkanı Selim Alan, o dönem Zonguldak Kömürspor’da kulüp doktoru olarak görev yapıyordu.

Bugün tarihi başarının 4’üncü yıl dönümü

Kömürspor Kulübü, 4 yıl önce yaşanılan şampiyonluğun 4’üncü yıl dönümünü kutluyor. Takvimlerin 15 Mayıs’ı göstermesiyle birlikte kırmızı-lacivertli camiada 7’den 77’ye tüm herkes 4 yıl öncesine gitti. O gün Çanakkale’de yaşananlar sosyal medya hesaplarında yeniden paylaşılırken, tarihi başarı bir kez daha dün gibi anılarda tazelendi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  ​​​​​​​

Editör: Haber Merkezi