Nihat Özdemir: “Hazırlık aşamasında sık sık test yapılacak. Pozitif vakalar olabilir. Onları ayıracağız. 14 kişi kalsak da ligleri sonlandıracağız”

Koronavirüs testi pozitif çıkan ile etkileşimde bulunduğu alandaki kişilerin 14 gün karantinada beklemeleri, salgından korunma tedbirlerinde temel kurallardan biri. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in “Takımlar hazırlanırken sık sık test yaparak yollarına devam edecekler. Tabii ki pozitif vakalar olabilir. Onları ayıracağız” sözleri kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Testi pozitif olan futbolcunun etkileşimde bulunduğu diğer kişi ya da futbolculara 14 gün karantina uygulanmayacak mı sorusu spor kamuoyunda cevap arıyor. 

Özdemir’in, maçlar oynanırken virüs ihtimali ortaya çıkması halinde yapılacaklara ilişkin o sözleri:

"Takımlar hazırlanırken sık sık test yaparak yollarına devam edecekler. Tabii ki pozitif vakalar olabilir. Onları ayıracağız. Tekrar onlara test yaparak yolumuza devam edeceğiz. Bundesliga'da karar şu, bir takımda 14 oyuncu kalsa dahi liglere devam etme kararı aldılar. O kadar kararlılar ki ne yapıp edip Bundesliga'yı sonlandırmak istiyorlar. Bizim de hedefimiz budur."

Bu durum kafaların karışmasına neden olurken, futbolcularda yeni bir tedirginliğe yol açtı. 11 Mart’ta ilk vaka görüldüğünden bu yana testi pozitif çıkan bir insan ile onun etkileşim alanında olduğu kişilere uygulanan 14 gün karantina olayının futbolda uygulanmayacak olmasına bir anlam verilemedi. Pozitif vakanın takımdan ayrı tutulup tedavi edileceği süreçte, söz konusu kişi ya da futbolcuyla idman ve maç esnasında etkileşim halinde olan diğer futbolcular, haliyle risk altında futbol oynamaya devam edecek.

"Oynamama ihtimalini düşünmek istemiyoruz"

Vakaların artması halinde 12 Haziran olarak belirtilen Süper Lig başlama tarihinin 19 ya da 26 Haziran olmadı Temmuz başına sarkma durumunun söz konusu olduğunu belirten Nihat Özdemir, “Bunun alternatifi var. 19 Haziran var, 26 Haziran var, Temmuz'un başı var. Oynamama ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Bizim ana hedefimiz oynanması. Başka alternatif düşünemiyoruz. Oynatarak bu ligleri tamamlamak istiyoruz. Bunun için hepimiz bu ligleri nasıl tamamlayabiliriz diye TFF, Sağlık Kurulumuz, aynı şekilde Sağlık Kurulu Danışma Kurulumuz ile beraber çalışmalar yapıyoruz. Bundesliga bizim için önemli bir ölçü. Bütün takımlar lig başlamadan 15 gün evvel karantinaya alındı. Bir takımın maça çıkacak teknik direktörü diş macunu almak için karantinada oldukları otelden çıkıp yan taraftaki markete gidiyor. Otelden çıktığı için bu hafta oynayacakları maçta takımın başında olmayacak. Bu kadar dikkat ediyorlar. Biz de bunları hep inceliyoruz. Biz de Sağlık Kurulumuz ile bazı kararlar getireceğiz. Bunu paylaşacağız. İnşallah önemli kararlar alarak ligi başlatacağız." ifadelerini kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi