Sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturularak Milli takıma yeni sporcular kazandırmayı amaçlayan ANALİG’de, karate grup elemeleri sona erdi. Zonguldak Karması, erkeklerde grup birincisi, kızlarda ilk 6’ya girerek yarı finale yükseldi.

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi’nde (ANALİG) grup eleme müsabakaları  Zonguldak’ta sona erdi. Batı Karadeniz illerinin ağırlıklı olarak yer aldığı elemelerde Zonguldak Karması temsilcimiz oldu. Kız ve erkeklerde üst düzey elit sporculardan oluşan Zonguldak Karması, her iki kategoride toplam 10 madalya kazanarak yarı finale çıktı. Erkeklerden oluşan takım, yarı finale grup birincisi unvanıyla çıktı.

Karmada yer alan erkek sporculardan Erdemir Kelebi katada, Kuzey Mert Ulus 44 kiloda, Kıvanç Çelik 60 kiloda, Polat Tazegül 56 kiloda altın madalya, Rıza Samet Günay 40 kiloda, Emre Okur +60 kiloda, Ali Efe Çağlık 48 kiloda ikinci olarak kürsü gördü. 4 altın, 3 gümüş madalya erkek karmasını aynı zamanda 65 puanla grup birinciliğine taşıdı.

Kızlar, takım halinde birinci olamasa da Belinay Çalışkan 38 kiloda altın, Zeynep Kahveci +54 kiloda ikinci, Zeynep Bilir katada 3’üncü olarak yarı finale çıkmaya hak kazandı.

Müsabakalarda dereceye giren sporculara, madalya ve belgeleri Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Spor Şube Müdürü Gazel Güven ve Karate İl Temsilcisi Yüksek Tok tarafından verildi.

Zonguldak karate karması,  ANALİG’e yarı final müsabakalarıyla devam edecek. Yarı final heyecanı, 20-21 Mart tarihleri arasında Amasya’da yaşanacak.

Karate İl Temsilcisi Yüksel Tok, Anadolu Yıldızlar Ligi’nin Milli takıma hazırlanan elit sporcular için önemli bir fırsat olduğunu, farklı iller ve rakiplerle mücadele eden sporcuların tecrübelerini artırıp yeteneklerini daha fazla geliştirme şansı elde ettiğini belirtti.

Anadolu Yıldızlar Ligi’ne her sezon olduğu gibi bu sezon da elit sporculardan oluşan karmayla katıldıklarını aktaran Tok, toplamda 10 madalyayla başarılı bir grup aşaması geçirdiklerini belirtti. Erkeklerde 4’ü altın 7 madalyayla grup birincisi olduklarını, kızlarda da 3 madalyayla yine yarı finale yükseldiklerini kaydeden

İl Temsilcisi, “Bu madalyalar ve birincilik, yıl boyu sürdürdüğümüz çalışmaların karşılığıdır. Elemeleri başarıyla geçtik, şimdi önümüzde yarı finaller var. Hedefimiz; hem takım, hem de ferdi olarak Türkiye birinciliği. Sporcularımı başarılarından ötürü kutluyorum” dedi.

Tok, karate sporuna her türlü desteği sağlayan Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e teşekkür ederken, bu desteklerin Türkiye birinciliğiyle karşılık bulacağını sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi