Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ve beraberindeki partililer Zonguldak’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısına Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, eski İl Başkanı Sadık Kar, Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu, parti yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Saadet Partisi eski İl Başkanı Sadık Kar: “Aralık ayı il divan toplantımızda genel merkezimizin yapmış olduğu temayül yoklaması neticesinde yapacağımız kongremizde il başkanımız olarak çıkan isim Burak Erol kardeşimiz oldu. Ben bugüne kadar benimle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımız imkansızlıkları imkana dönüştürerek çalıştılar ve bugünlere geldik. Bundan sonra Burak Erol Başkanımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni yönetimin şimdiden hayırlı olmasını ve başarılı olmalarını diliyorum. Yapacağımız kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Biz Saadet Partisi olarak milletimizden koalisyon değil tek başına iktidar olmayı istiyoruz diyerek sözlerine başlayan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

SADIK KAR BAŞKANIMIZ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

“Sadık Kar Başkanımızın 2011 yılından bugüne yürütmüş olduğu görevini hakkıyla yerine getirdiğine inanıyoruz. Çok zor şartlarda partimizi belli bir noktaya kadar getirdi ve il başkanı olarak 9 sene hizmet etti. Genel Merkezimiz kendisine Zonguldak İl Müfettişliği görevini verdi. Aramızda Merkez ilçe Başkanımız Recep Horozoğlu, Kilimli ilçe Başkanımız Hüseyin Ahmet Topaloğlu, Çaycuma ilçe Başkanımız Engin Zeren, Devrek ilçe Başkanımız Halil Korkut, Kozlu ilçe Başkanımız Emrah Vural var Ereğli ve Alaplı ilçe Başkanlarımız il dışında olduklarından dolayı toplantımıza katılamadılar.

ZONGULDAK’IN ÇOK BÜYÜK SORUNLARI VAR!

Hepimiz Zonguldak’ta yaşıyoruz. Zonguldak’ın çok büyük sorunları var. 2002 Kasım seçimlerinden bugüne de Zonguldak vilayeti iktidar partisine 3 tane milletvekili hediye ediyor. 2019 Mart seçimlerinde de Zonguldak Belediye Başkanlığını teslim etti. Ama Zonguldak Kent Merkezine girildiğinde bir başıboşluk, keşmekeşlik ve kaos görürsünüz. Aracınızla ilerleyemezsiniz, yürüme yürüyemezsiniz. Biz gerekli düzenlemelerin Belediye Başkanlığınca ivedilikle yapılmasını arzu ediyoruz. Yapacağımız kongremiz için Zonguldak’a Genel Başkanımız gelecek. Zonguldak’ın merkezinde ve 8 ilçesinde en az 3 bin kişi ile görüşeceğiz bizimle beraber çalışmaları için davette bulunacağız 30 kişilik yönetim kuracağız. Genel Başkanımızın, genel merkezimizin takdiri ve teşkilatlarımızın temayülü neticesinde Saadet Partisi İl Başkanı olarak atandık. Bütün makamlar geçici ve emanettir. Bizde aldığımız bu emaneti aldığımız noktadan daha ileriye getireceğiz ve bizden sonra gelen arkadaşlara teslim edeceğiz. Önemli olan makamdan güç almak değil makama hizmet etmektir.

İLK YEREL SEÇİMDE 10 BELEDİYE KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ

Zonguldak il genelinde 25 tane belediye var. İlk hedefimiz ilk yerel seçimlerde 10 belediye başkanı kazanmayı hedefliyoruz. Buna göre de bir teşkilatlanma kuracağız. Seçmen ile teşkilat arasında boşluk bırakmayacak şekilde halka ulaşacağız. 2018’de bir genel seçim oldu şuanda da erken seçimin olabileceği konuşuluyor. Bizde 2021 yılında erken seçim bekliyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Refah Partisi döneminde Zonguldak’ta milletvekili çıkarttık. Zonguldak’ta potansiyel var ve Zonguldak’ın milli görüş ilkelerine sahip çıkacağından şüphemiz yoktur.

TÜRKİYE’DE LİDER MİNVALLİ SİYASET VAR

Türkiye’de siyaset genel siyasetten dolayı ilerliyor. Yani lider minvalli bir siyaset var. Vatandaş şehrindeki milletvekili adaylarına bakarak değil de partinin genel başkanı ve partinin son genel seçimde ki oy oranına bakarak bir tercihte bulunuyor. Bu noktada bizim yapmış olduğumuz çalışmaların faydalı olduğuna inanıyorum. Almış olduğumuz oy oranının yüzdesi önemli değildir bizim özgül ağırlığımız vardır. 2018 genel seçimini geride bıraktık şimdi il başkanlığı görevini devraldık şimdi tohum ekeceğiz sonrasında inşallah hasat yapacağız. Benim şirketlerimin genel merkezi Çaycuma’da bende Çaycuma’da oturuyorum ama benim Zonguldak Merkezde de evim var.

BELEDİYE BAŞKANLARI BİLDİKLERİ GİBİ MALAYANİ KONUŞMASIN!

ÇATES konusunda arkadaşlar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar izleyip göreceğiz. Bizim muhalefetimiz sorunlu değil biz sorumlu muhalefet yapıyoruz. Biz muhalefet yapalım, sakız gibi çiğneyelim hemen adamlara taş atalım gibi bir anlayışımız yok. İktidar partisinin milletvekilleri bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yaptıklarını göstersinler en kısa zamanda da inşallah olumlu olur olmazsa gereğini yaparız. Yalnız şunu özellikle söylemek istiyorum ve 25 tane belediye başkanına sesleniyorum; Kesinlikle aklına geleni konuşmasınlar. Altyapısı ve teknik yeterlilikleri olmayan ifadeler kullanmasınlar. Bir projenin fizibilitesini yapmada, projenin gelirini giderini yapmadan, tablolarını çıkartmadan bildikleri gibi malayani konuşmasınlar. Konuşurlarsa cevap verme noktasında güzel cevap veririz. Bizim iktidar muhalefet fark etmez kimsenin şahsıyla işimiz yok. Biz insanların politikalarını, siyasetlerini, fikirlerini, projelerini ve gittikleri yolları eleştiririz. Son dönemde Zonguldak’ta muhalefet icranın başını eleştiriyor iktidar mensupları da muhalefetin eleştirmesinden rahatsız oluyor. Bu Ak Partinin Genel Merkezinden başlıyor belde başkanlığına kadarda iniyor. Muhalefetin görevi eleştirmektir. Muhalefetin görevi iktidarın icraatlarını olumlu veya olumsuz ifade etmektir. Bu nedenle ağızlarına ve akıllarına geleni konuşmasınlar. Kale boş değil! Zonguldaklının boş lafa karnı tok!

BİZİM MAKAM MEVKİ HIRSIMIZ YOK

Daha önce başka partilerde bazı arkadaşlarımız il başkanı oldu aradan 8 ay geçmeden de milletvekili seçimi oldu daha il başkanlığında oturmadan, teşkilatları doğru düzgün onarmadan, belli bir ağırlığını koymadan, kendini hissettirmeden hemen zıplama taşı yapıp milletvekili olma hedefleri oldu. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bizim makam mevki hırsımız yok. Bizim görevimiz; inancımızın emrettikleri milli ve manevi değerlerimize uygun bir şekilde Türkiye’nin ekonomisini, siyasetini, eğitimini, her türlü alanı rehabilite etmek. Genel Merkezimiz bana sen istifa edeceksin milletvekili adayı olacaksın derse ben milletvekili adayı olurum. İstifa edeceksin belediye başkanı adayı olacaksın derse ben belediye başkan adayı olurum. Nerede görev verilirse ben genel merkezimizin emrindeyim. Bizim gücümüz inancımızdan, teşkilat disiplinimizden ve teşkilat mensuplarımızın ikna edilmiş insanlar değil inanmış insanlardan kaynaklanmış olmasından kaynaklanıyor.

TÜRKİYE’DE BEŞ MİLYON İŞSİZ VAR

İktidar Türkiye Taşkömürü Kurumuna nasıl bakıyor? 2018 genel seçimlerinde şuanda Maliye Bakanı olan o zaman Enerji Bakanı olan Berat Albayrak Zonguldak’a geldi bütün gazetelere beyanat verdi ve “ithal kömürü azaltacağız yerli üretimi artıracağız” dedi. Bende “yap elini öpeceğim” dedim. Yaptı mı? Yapamadı! Bir ton sütün olsun bir kaşık mayan yoksa yoğurt yapamazsın. Maya biziz. Erbakan Hocanın tabiriyle anahtarları getireceksiniz ve teslim edeceksiniz. Siz Türkiye’yi 18 senedir yönetiyorsunuz emeklinin, esnafın, asgari ücretlinin, işsizin, gencin, yaşlının derdine derman olamadınız. Gelir dağılımı adaletsizliğini halledemediniz Türkiye’nin gelirini tabana yayamadınız. Türkiye’nin şuanda ithal ettiği ürünlerin cari açık makasını kapatamadınız. Türkiye’nin üretimini artıramadınız. Ülke hem tarımda hem de hayvancılıkta kendine yeter durumda değil. Türkiye’de şuanda 5 milyon işsiz var. Her 4 gençten bir tanesi üniversite mezunu ve işsiz! Bunları halledemediniz. Türkiye’nin vergi tahsilatı sorununu halledemediniz. Siz vergiyi kazanandan almıyorsunuz dolaylı vergiler vasıtasıyla tuttuğunuzdan alıyorsunuz, milletten alıyorsunuz. Hak, hukuk, adalet noktalarında eksiklikler var. Bunu biz hissediyoruz insanlarımızda hissediyor. İktidar bunlarla ilgili bir takım uygulamalar yapmaya çalışıyor ama yetersiz.

SAADET PARTİSİNDE MAKAMLAR BABADAN OĞULA GEÇMİYOR

Biz Saadet Partisi olarak milletimizden koalisyon değil tek başına iktidar olmayı istiyoruz. Zonguldak’ta Belediye Başkanlığını kazanacağız, milletvekili çıkartacağız. Bizde makamlar, mevkiler babadan oğula miras geçmiyor. “Milli Görüşün tek adresi Saadet Partisidir. Kim Saadet Partisi haricinde her hangi bir yerde bende Milli Görüşüyüm derse palyaçoya benzer” sözü Erbakan Hocanın sözüdür. Bizde makamlar babadan oğula geçmiyor. Zonguldak hem yerelde hem de genelde hizmet alamıyor. Bu konuyla ilgilide çok büyük eksiklikler var.” Haber: Seçkin KIRARSLAN


Editör: Haber Merkezi