Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı ve bağlı ilçe başkanları, birçok STK kuruluşu, tüm Türkiye’de yapılan ‘Kanal İstanbul Projesine Hayır’ eylemi yaptılar.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eyleme CHP İl Başkanı Hakkı Güney, İlçe Başkanları, Ereğli’deki çevreciler, Zonguldak’taki Kadın Platformu, TEMA Vakfı ve çeşitli STK’lar katıldı.

Eyleme katılanlar hazırladıkları dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğüne gönderdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, beraberinde eyleme katılanların katılımı ile yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Kanal İstanbul projesine hayır demek için örgütümüzle beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Zonguldak İl Müdürlüğüne gelerek dilekçelerimizi verdik. Örgütümüz bu konuda duyarlıdır. İstanbul’a sahip çıkma anlamında örgütümüze ne düşüyorsa bunu yerine getirecektir. Bugün Türkiye’nin her yerinde 02 Ocak tarihine kadar bu eylemlerimiz devam edecektir. İstanbul’un ekolojik sistemini bozmak için elinden gelen her şeyi yapan iktidar insanları başka şeylerle oyalamak için ve gündem yaratmak için İstanbul kanal projesiyle Türkiye’de gündem yarattılar. Kanal İstanbul projesi 45 metre uzunluğunda, 20 metre derinliğinde ve 275 metre genişliğinde bir proje.

Bu projenin bir ayağı Trakya’ya kadar geçiyor. Buradaki hayvancılık, tarım, su kaynaklarının ve barajların kuruması demek. Buradan iktidara sesleniyoruz burada ve Türkiye’de yapmak istediğiniz nedir. Üç, beş vatandaşa fayda sağlamak mıdır. Türkiye’nin ve İstanbul’un kaderiyle oynamayın” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi