Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Belediyesince hazırlanan Liman Bölgesi ve Kıyı Şeridi Kentsel Tasarım Projelerini değerlendirdi.

Zonguldak hemşerilerimizin yaşayacağı daha güzel bir kent haline gelecek diyen Tosun, “Projeler Zonguldak’ın en az gelecek 50 yılını ilgilendiriyor. Projeler büyük ihtimalle valilik binasının oradan başlayacak çekeklerin olduğu kısımdan limana kadar devam edecek” dedi.

Belediye Başkanımız Zonguldak’ın hem fikir olduğu projelerin hayata geçmesi için güzel bir toplantı düzenledi diyen Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, açıklamasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK’TA İLK DEFA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPILDI

“Sayın Zonguldak Belediye Başkanımız Zonguldak’ta yapılacak acil projelerle ilgili tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya sayın valimiz, üç tane milletvekilimiz, ilçe başkanlarımız, diğer partilerin il ve ilçe başkanları, meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşları katıldı ve katılımcılara sunum yapıldı. Sayın Belediye Başkanımız katılımcıların fikrini aldı. Belediye Başkanımız Zonguldak’ın hem fikir olduğu projelerin hayata geçmesi için güzel bir toplantı düzenledi. Zonguldak’ta ilk defa böyle bir çalışma yapıldı. Zonguldak’ta yaşayan, Zonguldak’ta ki yaşantının içinde devamlı olan arkadaşlarımızın fikirlerini alma noktasında güzel bir toplantı yapıldı.

2020 YILININ BAŞINDA İLK KAZMAYI VURACAĞIZ

Çalışmayı yapan mimar arkadaşımız güzel bir sunum yaptı. Bu projede Millet Bahçesi, Lavar alanı ve çekeklerin olduğu kısımla ilgili hazırlanan projeleri tek tek anlattı. Proje 1-2 saatte anlatıldı ama bu projeler Zonguldak Belediyesini aldığımız günden beri Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın verdiği talimatla 4-5 aydır üzerinde çalışılan bir emek var. Belki küçük değişiklikler yapılabilir ama sona yaklaşıldı. Karşılıklı görüşmelerden sonra inşallah önümüzdeki günlerde aciliyet sırasına göre çalışmalar başlayacak. Projeler Zonguldak’ın en az gelecek 50 yılını ilgilendiriyor. Projeler büyük ihtimalle valilik binasının oradan başlayacak çekeklerin olduğu kısımdan limana kadar devam edecek. Anıtlar Kurulundan alınan izinler ve çalışmalar var onlarla ilgili problem yaşanmazsa başkanımızın da belirttiği gibi 2020 yılının başında ilk kazmayı vuracağız.

ZONGULDAK DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT OLACAK

Bu projelerin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Onların verdiği talimatlar ve çalışmalarla bu güne kadar geldik. Biz Zonguldak’ta iktidar belediyesinin önemini seçimler öncesinde söylemiştik. Bu çalışmalar yavaş yavaş gerçekleştiği zaman şehrimiz Zonguldaklı hemşerilerimizin yaşayacağı daha güzel bir kent haline gelecek. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaların meyvesini almaya başlayacağız.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi