Zonguldak  Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, her hafta yaptığı basınla sohbet toplantısında çeşitli konular ile ilgili açıklamada bulundu.

Alan makamında birçok basın mensubu ile bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Başkan Alan ilk olarak asfalt çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. İnağzı’na kadar olan kendi sınırlarımızda ki yol da bir hafta içerisinde tamamlanmış olacak. Havalar iyi gidiyor, bir daha ki hafta bitirmiş oluruz. Yapılan asfalt çalışmalarında alt yapısı biten mahallelerin asfaltını yapıyoruz. Diğer taraftan alt yapı ile parke çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

İLİMİZ İÇİN TOPLANACAĞIZ
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan, Ankara’da iki gün süren İl Başkanları toplantısını da değerlendirerek, “İl Başkanları Toplantısına katıldık. Ziyaretlerde bulunduk, önümüzdeki hafta ziyaretlerimiz olacak. Her hafta Ankara’dayız, Zonguldak’a hızlıca hizmetlerin aktarılması için ziyaretlerimize çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek, “12 Ekim 2019 Cumartesi günü ‘bugün) Zonguldak için toplanacağız. Toplantımıza, bütün il başkanları, ilçe başkanları, milletvekillerimiz, STK temsilcileri katılacak. Saat 14.00 de Emirgan’da yapılacak olan toplantıda ilk olarak yapılacak projeler ile ilgili sunum gerçekleştireceğiz. Projelere son halini verip Cumhurbaşkanımız geldiğinde o projelerimizi kendisine takdim ettikten sonra 2020 Ocak ayında ilk kazmayı vurmak istiyoruz” dile konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, hafta başında yapılan meclis toplantısında, Zonguldak’ı seçilmişlerin yönetmesi gerektiğini, bürokratlarında kendilerine deste vermesi gerektiği şeklindeki açıklamasını soran bir gazeteciye konu hakkında verdiği cevapta şöyle dedi:

“Benim şahsım adına seçilmişler vatandaşın karşısına geçip oy isteyip ve ondan hesap soruluyorsa seçilmiş yönetmelidir. Bürokrasinin görevi seçilmişe yardımcı olmaktır. Zonguldak’ta bir sıkıntı yaşamadık. Benim hiç bir bürokratla sorunum yok, iyi geçinmek zorundayız. Zonguldak’a hizmet için bu gerekiyor. Geçmişte olmuş, geçmişe bakarsak ayağımız tökezler. Biz her zaman önümüze bakalım.”

Bülent Ecevit Caddesinde bulunan Nergis Park konusunda da açıklamalarda bulunan Alan, “Nergis Park açıkladığımız beş projeden biri. Köprünün durumu, dere ıslahı için projeyi en sona bıraktık. Orası benim için çok önemli, orayı öyle bırakmayacağım. Şimdilik asıl projeyi yapana kadar vatandaşların oturacağı park alanları yapacağız. Millet oradan karşıya geçerken, çamur içinde kalıyor. Biz buranın bu görüntüsünü ortadan kaldıracağız. Zaten buraya bir vatandaşların beklediği bir durak yapıldı. Park açıldığı hem çevre düzenlemesi hem de vatandaşların rahat hareket etmesi için yaya kaldırımlarını da yapacağız” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, BKM Müdürü Abdullah Bakır’ın görevden alınması konusunda da sorulan bir soruya verdiği cevapta, “Şu anda görevden alınma gibi bir durum söz konusu değil. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili hazırlıklarımızı beraber yaptık. Kiminle çalışıp çalışmamaya ben karar veririm. 5 sene sonra vatandaş hesabı bana soracak. Abdullah bey yine en iyi bildiği işi yapmaya devam edecek. Yeri geldiği zaman kan değişikliği iyidir” diye konuştu.

Başkan Alan temizlik görevlisinin aldığı ücretin içinden 2 öğrenciye burs vermesini değerlendirerek, “Abdullah Yılmaz sizim medarı iftiharımız. Bu bazılarına örnek olmalı. Kendisine bu davranıştan dolayı kutladım” dedi.

Zonguldak Valiliği altında bulunan ve şu anda bakım ve onarımının yapıldığı tuvaletin en kısa süre içerisinde halkın hizmetine açılacağını da sözlerine ekleyen Alan, çalışmaların bitiminde hizmete alınacağını söyledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Acılık’taki yaya köprüsünde köylü vatandaşların burada ürettiklerini ürünleri sattığını ancak köprüyü kullanan vatandaşların sıkışıklığa neden olmasına nedeniyle kendilerine yan taraftaki parkta geçici olarak yer gösterdiklerini ifade ederek, “Ancak kent merkezinin çeşitli yerlerinde seyyar satıcılar buraya gelerek satış yapmaya  başladılar. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi