CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sorunları bir türlü çözülemeyen Zonguldak Çaycuma Havaalanı’nı bir kez daha TBMM gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın yanıtlaması istemi ile bir soru önergesi veren CHP’li Demirtaş; “Yolcu var, havaalanı var, gerekli cihazların kurulumları da sağlandı. Seferler neden düzensizleşti, neden sık sık erteleme ve iptallerle vatandaşımız mağdur ediliyor? Yoksa Zonguldak Havaalanı iç hat seferleri durdurulacak da buna bir kılıf mı aranıyor? Havalimanında yeniden başladığımız noktaya mı dönüyoruz diye düşünmeden edemiyoruz” dedi.

Bölge ekonomisi ve ulaşımı açısından Zonguldak Havaalanının çok önemli olduğuna da değinen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde şunları ifade etti;

“Yıllarca iç hat seferleri yapılmadı. Sadece Zonguldak’ın değil,  Batı Karadeniz Bölge ekonomisi ve ulaşımı açısından Zonguldak Çaycuma Havaalanın iç ve dış hat seferlerine açılması  son derece önemlidir. Bu nedenle Zonguldak’ın muhalefet ve iktidar milletvekilleri başta olmak üzere, Zonguldak’taki tüm ticaret odaları, sivil toplum örgütleri, Zonguldak bürokrasinin girişimleri neticesinde, yağışlı havalarda uçakların güvenli iniş yapmasını sağlayan ILS cihazı takılmıştır. Tüm bu gelişmelerin sonucunda, Mayıs 2019’da Zonguldak Havalimanı’ndan THY iç hat seferlerini, Atlas Jet ise dış hat seferlerini başlatmıştır. 8 ayda 29 bin kişi uçtu. İptal edilen uçuşlar vatandaşı mağdur etti. İç hat seferlerinin durması bölgeye zarar verir”

SEFERLER NEDEN İPTAL EDİLDİ?

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın şu soruları yanıtlamasını istedi;

“1) Zonguldak Çaycuma Havaalanına THY tarafından Mayıs 2019’dan bu yana yapılan iç hat seferlerinden kaç sefer, hangi gerekçe ile iptal edilmiştir? Kaç sefer, hangi gerekçe ile ertelenmiştir?

2)Erteleme ya da iptal edilen uçuşlarla ilgili olarak yolcuların mağduriyetlerinin giderilmesi için ne yapılmıştır?                             

3)Havayolu şirketlerince, hava koşulları dışında, başka hangi gerekçelerle uçuşlar iptal edilebilmektedir? Bu konuda izlenen prosedür ve uyulması gereken standart kurallar nelerdir?

4)Uçuşlardaki erteleme ve iptallerin fazla olması nedeniyle yolcular mağduriyet yaşamamak için havayolunu tercih etmekte tereddüt yaşamaktadır. Türk Hava Yolları erteleme ve iptallerle yolcu sayısını düşürerek,  Zonguldak iç hat seferlerinin tamamen kaldırılması mı amaçlamaktadır?

5)Zonguldak Çaycuma Havalimanı iç hat seferlerine kapatılacak mıdır?” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi