Kamu Hastanelerinde ödenek yetersizlikleri nedeniyle gerçekleştirilemeyen operasyonlar ve tıbbi malzeme eksiklikleri sebebiyle hayatını kaybeden canlar, Zonguldak ve ülke gündeminde yerini alırken, yetkili ağızlardan gelen açıklamalar hastanelerin içine düştüğü borç batağını onaylar nitelikte oldu. 

Geçtiğimiz günlerde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiyo işleminde kullanılan stent malzemesinin olmaması nedeniyle 42 yaşındaki Ercan Kacalı ve bir hafta sonrasında 36 yaşındaki Ferhat Öztürk benzer şekillerde hayatlarını kaybetmiş, yaşanılanlar gözleri Üniversite hastanesine çevirmişti.

Verdiği soru önergesi ve açıklamalar ile Sağlık Bakanlığına uyarıda bulunan ve Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştirmiş olduğu konuşma ile konuyu bir kez daha TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sorunun çözümünün, “yerli ve milli bir ilaç fabrikasının kurulmasından” geçtiğine işaret ederek Meclis Araştırması açılmasını teklif etti.

CHP’li 30 milletvekilinin altına imza attığı teklifte; tasarruf tedbirleri kapsamında atılan adımlarla halk sağlığı adına problemli bir tablonun ortaya çıktığı ve İlaç, tıbbi malzeme eksiklikleri sorununun en çok Üniversite Hastanelerinde kendini hissettirdiği söylenilirken, “tıbbi malzeme temininde yaşanan sıkıntı nedeniyle rutin hizmetlerin bile yürütülememe durumu artık trajik boyutlara ulaşmıştır” denildi.

Yavuzyılmaz’ın Meclis araştırması açılması teklifinde “Böyle tasarruf olmaz. En çok Üniversite Hastaneleri alarm veriyor. SSK ilaç fabrikamızı yaşatmadılar.  Tam anlamıyla yerli ve milli ilaç fabrikamız kurulmalıdır. İlaç ve tıbbi malzeme temini için çalışmaların yapılması, piyasanın fiyatlandırılması konusunda koruyucu tedbirlerin alınması, bahsi geçen eksikliklerin vatandaşlarımız üzerinde yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi ve tam anlamıyla yerli ve milli bir ilaç fabrikasının kurulması için "Meclis Araştırması" açılmasını arz ve teklif ederiz” denildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi